Masterclass 'Film je profielwerkstuk' i.s.m. InScience

Datum bericht: 23 januari 2020

Op woensdag 23 september 2020 verzorgt het InScience – International Science Film Festival Nijmegen in samenwerking met het Pre-University College of Society de masterclass 'Film je profielwerkstuk: tips & tricks voor filmen, monteren en interviewen'. Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor geïnteresseerde scholieren uit de bovenbouw van het vwo.

Film als communicatiemiddel over wetenschap; het gebeurt steeds vaker en op steeds meer plekken. Op Youtube, in de bioscoop, op Netflix, overal kom je wetenschapsfilms tegen. Zowel speelfilms als documentaires laten kijkers zien waar de wetenschappelijke wereld onderzoek naar doet.

Wil jij film inzetten voor je profielwerkstuk, zorg dan dat je deze masterclass niet mist! Experts van InScience leren hoe jij zelf een goede (wetenschaps)film maakt. Welke cameratechnieken kun je inzetten? Hoe stuur je een kijker met montage? Kun je film ook inzetten als onderzoeksmethode?  Hoe film je een interview op een mooie manier en welke vragen stel je dan?

Het Radboud Pre-University College en InScience – International Science Film Festival Nijmegen geven deze masterclass voor vwo'ers die erover denken om film in te zetten bij zijn/haar profielwerkstuk. Deelname is gratis. Je kunt je laten inschrijven door je docent. Ervaring met filmen is zeker niet nodig, maar laat ons wel even weten of je al vaker films gemaakt hebt.

SCHRIJF JE NU IN

Let op: Deze masterclass is toegankelijk voor max. 25 leerlingen. We hanteren een wie het eerst komt, die het eerst maalt-beleid. Laat je docent je dus zo snel mogelijk inschrijven.