Masterclass Geschiedenis: Over seksuele grenzen in naoorlogs Nijmegen

Datum bericht: 19 september 2019

De maand van de Geschiedenis staat dit jaar in het teken van zij/hij en daarbij aansluitend organiseert het Pre-University College of Society een dynamische masterclass die deels plaatsvindt in het Regionaal Archief Nijmegen en deels op de Radboud Universiteit.

Hoe zijn in de loop van de tijd de rollen van vrouwen en mannen veranderd? Welke idealen en beelden had men door de tijd heen over mannelijkheid en vrouwelijkheid? En wat had dat allemaal met seksualiteit te maken? Hoe kom je iets over seks en seksualiteit in het verleden te weten? Een door historici veel gebruikte manier is om te kijken naar grensoverschrijdingen: momenten waarop iemand iets doet dat moreel of wettelijk niet door de beugel kan. Omdat zulke momenten vaak leiden tot ingrijpen, zijn daar ook veel archieven over te vinden. En overschrijdingen zeggen iets over wat een samenleving wel of niet acceptabel vindt. Op 25 oktober gaan we daarom in deze masterclass een politie archief bekijken dat nog niet eerder is bestudeerd!

MEER INFORMATIE

AANMELDEN