Masterclass Taalonderzoek bij kinderen

Datum bericht: 9 april 2019

Zit jij in V5 of V6 en ben je op zoek naar een interessant onderwerp voor jouw profielwerkstuk? En ben je geïnteresseerd in hoe baby's en jonge kinderen taal leren? Neem dan deel aan de unieke masterclass: 'Taalonderzoek bij kinderen: hoe doe je dat?’ op woensdag 17 april 2019.

Tijdens deze masterclass geven wij informatie over het uitwerken van een onderzoeksvraag, het opstellen van een onderzoeksplan en het uitvoeren van een onderzoek. Dit zijn een paar voorbeelden van mogelijke thema's:

• Welke woorden leren kinderen het eerst?
  • Waarom praten we zo “raar” tegen baby's?
  • Leren alle kinderen taal op dezelfde manier?
  • Waarom spreken kinderen woorden anders uit dan volwassenen?
  • Hoe leert een kind twee talen?
  • Hoe communiceren kinderen voordat ze kunnen praten?

De masterclass begint met colleges over de taalontwikkeling van baby’s en jonge kinderen, en over het opzetten van een onderzoeksplan. Hierna ga je zelf aan de slag om de theorie uit het college toe te passen op je eigen onderzoeksplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marleen Berkhout via marleen.berkhout@mpi.nl.