Maurits van Woercom (CSW Van de Perre) winnaar van de Nescioprijs 2022!

Datum bericht: 22 april 2022

Vanmiddag, 22 april 2022, is tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Radboud Universiteit de Nescioprijs 2022 uitgereikt. Na een spannende competitie verkoos een vakkundige jury uit bijna 40 inzendingen Maurits van Woercom van CSW Van de Perre met zijn profielwerkstuk 'Marsilio Ficino and His Translation of Corpus Hermeticum VI’ uit tot de winnaar van deze editie. Maurits ontvangt een geldprijs van € 500,- en een uitnodiging tot sollicitatie bij de Radboud Honours Academy (propedeuseprogramma).

Op een welverdiende tweede plaats zijn Donovan Gyurákovics en Niek Dijksma (Alkwin Kollege) geëindigd met het PWS 'A comparative analysis of adaptation and messaging in the novel Caging Skies and its feature film adaptation Jojo Rabbit.

Isabelle Schuivens en Ana Robben van het Visser 't Hooft Lyceum wonnen de derde prijs met hun werkstuk 'De stempel van de Pilgrims'.

Alle finalisten presenteerden hun werkstuk kort tijdens de uitreiking. Het aanwezige publiek kon hun stem uitbrengen op het best gepresenteerde werkstuk. De publieksprijs ging naar Marit Couprie en Julia van Zoest (Gymnasium Apeldoorn) voor  hun indrukwekkende presentatie van hun profielwerkstuk 'Dagboekonderzoek naar de Jodenvervolging in Amsterdam'.

De juryleden lazen tijdens de uitreiking voor de makers van de zes beste profielwerkstukken een zogenaamde 'laudatio' voor. Zo werd de winnaar toegesproken met o.a. de woorden: “Je analyses van de teksten zijn sterk, je werk is in bijzonder goed, idiomatisch en prettig leesbaar Engels geschreven, je hebt het ook nog eens in je eentje gedaan en je conclusies zijn boeiend en aannemelijk. Dus kom je maar verder in de filologie bekwamen – dan zou je zelfs kunnen gaan denken aan een wetenschappelijke publicatie."

Het Radboud Pre-University College of Society feliciteert nogmaals alle genomineerden en winnaars!

De winnnaars van de Nescioprijs 2022 (Isabelle, Ana, Niek, Donovan en Maurits)