Nerds, structureel tijd en veiligheidsinstructies... Drie nieuwe blogs van Teachers in Residence

Datum bericht: 5 mei 2021

Het was nooit cool om zichtbaar hard je best te doen voor school. Florentine Krijnen vertelt in haar blog dat pas bij het schrijven van scripties het 'hot' wordt om een goede student te zijn. Ze vindt het tijd dat de innerlijke nerd wordt omarmd.

Na bijna vijf jaar Teacher in Residence (TiR) Nederlands te zijn geweest maakt Thomas de Bruijn de balans op. De aansluiting van vwo naar wetenschappelijk onderwijs (WO) en vice versa is een hot item, maar kost tijd. In zijn blog schrijft Thomas hoe deze aansluiting structureel tijd kost en nodig heeft.

De coronapandemie vraagt veel van het onderwijs en docenten doen er alles aan om een leer'achterstand' bij leerlingen te voorkomen. Maar daarvoor moeten docenten wel goed voor zichzelf zorgen, merkt Valerie Meessen op in haar blog.

De Teachers in Residence combineren een baan als docent in het voortgezet onderwijs met verschillende werkzaamheden op de Radboud Universiteit. Op deze manier helpen ze de aansluiting van het voortgezet onderwijs op de universiteit te verbeteren.