Zoek in de site...

Nieuwe masterclass voor leerlingen: Gender in taal en media

Datum bericht: 10 maart 2023

Wat valt in jouw omgeving op als het gaat over gender en diversiteit? Wat zie je bijvoorbeeld op tv en hoe wordt er over gepraat op school? In deze masterclass verdiep je je in gender(diversiteit) vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Hoe kun je hier onderzoek naar doen en wat speelt er in onze maatschappij?

Samen met twee onderzoekers van de Radboud Universiteit onderzoek je deze ochtend onder andere welke rol taal en framing spelen bij het bespreken van (trans)genderthema's. En wat kunnen we zeggen over bijvoorbeeld de personages uit de populaire Netflix-serie Sex Education en genderstereotypes in Nederlandse kinderboeken?

Wil je jouw PWS schrijven over een onderwerp gerelateerd aan gender, dan staan twee studenten voor je klaar om je na de masterclass te helpen met bijvoorbeeld het afbakenen van je onderwerp, het formuleren van goede hoofd- en deelvragen of het verbeteren van je onderzoeksplan. Als je (nog) niet zelf bezig bent met een onderzoek maar het leuk vindt om de ervaringen van de studenten te horen, ben je ook van harte welkom te blijven voor dit onderdeel.

Zit je in de bovenbouw van het vwo en heb je interesse in deze onderwerpen? Vraag je docent, mentor of decaan om je aan te melden voor deze masterclass!