Vakoverstijgend lesmateriaal rondom gedicht Todesfuge beschikbaar gesteld

Datum bericht: 1 september 2020

Door een subsidie van het vfonds en de Faculteit der Letteren kunnen wij u gratis lesmateriaal aanbieden rondom het bekende Duitstalige gedicht Todesfuge van Paul Celan. Dit vakoverstijgend lesmateriaal is ontwikkeld door een team van vo-docenten en studenten en is geschikt voor lessen Duits, Nederlands, Geschiedenis, Maatschappijleer, kunst en muziek (ckv).

Scholieren onderzoeken de samenhang tussen historische feiten en de verbeelding daarvan in poëzie, muziek en beeldende kunst. Daarnaast leren ze over de geschiedenis van de Jodenvervolging en worden ze gestimuleerd om een kritische eigen mening te vormen over belangrijke hedendaagse thema’s als de gevolgen van discriminatie en de zin van herdenken.