Voyeurs, een vloggende docent en een 3-jarige peuter... Twee nieuwe blogs van onze Teachers in Residence

Datum bericht: 15 januari 2021

Blog Florentine KrijnenWat laat je van jezelf zien, als docent? Hoe persoonlijk maak je je les? Hoeveel informatie deel je over je privéleven? Dit zijn vragen die Teacher in Residence Florentine Krijnen (docente Frans) bezighouden sinds we de tweede lockdown in gegaan zijn en het onderwijs weer grotendeels op afstand plaatsvindt. Ze schreef de blog 'Een klas vol voyeurs' over haar ervaringen mét een lesidee voor alle docenten!

Blog Thomas de BruijnPeuters en pubers? Thomas de Bruijn heeft dagelijks met beiden te maken. De peuters; tientallen vragen stellend en gretig op zoek naar antwoorden. De pubers; geïnteresseerd in alles behalve schoolzaken. In zijn blog schrijft Thomas dat volgens hem in elke leerling een 3-jarige peuter schuilt. Hoe kunnen docenten de kinderlijke verwondering bij leerlingen weer activeren?

De Teachers in Residence combineren een baan als docent in het voortgezet onderwijs met verschillende werkzaamheden op de Radboud Universiteit. Op deze manier helpen ze de aansluiting van het voortgezet onderwijs op de universiteit te verbeteren.