Zoek in de site...

Winnaars Essaywedstrijd 2022 bekend!

Datum bericht: 17 juni 2022

Daniek Hageman (Liemers College Heerenmäten) en Robin Hendriksz (Erasmiaans Gymnasium) winnaars van de Essaywedstrijd 2022!

Uit maar liefst 635 deelnemende scholieren zijn de tien beste essayschrijvers  op vrijdagmiddag 17 juni samen met hun ouders en docent Nederlands uitgenodigd voor een feestelijke high tea in Huize Heyendaal. Op deze prachtige locatie op de campus van de Radboud Universiteit zijn de drie prijswinnaars bekend gemaakt.

Naast Daniek en Robin (gedeelde eerste plaats) viel ook Bas Schutjes van het Leidsche Rijn College in de prijzen. Gefeliciteerd!

Voor deze wedstrijd schrijven 5-VWO-leerlingen een prikkelende opiniërende tekst gebaseerd op actuele achtergrondinformatie die bij de opdracht verstrekt wordt. Dit jaar is alweer het tiende jaar waarin we leerlingen via een inspirerende opdracht proberen uit te dagen tot het schrijven van een goed doordachte tekst waar ze ook hun creativiteit in kwijt kunnen.

Het onderwerp van 2022 was: Kleuren met taal

Ook de overige finalisten verdienen een groot compliment voor hun prachtige prestatie:

  • Dina Talhaoui -  Theresialyceum TilburgEssay
  • Isa de Baay - Montessori College Nijmegen
  • Meike de Vries - CSG Bogerman, Sneek
  • Ole de Laat - Werkplaats Kindergemeenschap
  • Sil Zoethout - Emelwerda College
  • Tijn Piest - Almende College
  • Zara Wemerman - Christelijk Lyceum Apeldoorn

De winnaars ontvingen een boekenbon en een wildcard voor het propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, een prestigieus programma voor excellerende studenten aan de Radboud Universiteit. De essays van de tien finalisten zijn bovendien in de vorm van een boekje gepubliceerd en uitgereikt aan de finalisten en hun docent.

Benieuwd naar de essays van de finalisten? Lees ze hier alle 10!