Zoek in de site...

Douwine Tolsma (csg Bogerman) winnaar essaywedstrijd 2023

Datum bericht: 16 juni 2023

Uit maar liefst 537 inzendingen zijn tien essays geselecteerd voor de finale. De finalisten zijn samen met hun ouders en docent Nederlands uitgenodigd voor een feestelijke high tea in Huize Heyendael. Op deze prachtige locatie op de campus van de Radboud Universiteit werden op vrijdagmiddag 16 juni de drie prijswinnaars bekend gemaakt.

Voor de essaywedstrijd schrijven leerlingen uit 5-vwo een prikkelende opiniërende tekst gebaseerd op actuele achtergrondinformatie die bij de opdracht verstrekt wordt. Het onderwerp van 2023 (de elfde editie) was: Gewoon uniek.

Dit jaar mocht Douwine Tolsma de eerste prijs in ontvangst nemen voor haar essay 'Klaar voor de start?'. In haar essay omschrijft Douwine de strijd tegen onzekerheden, invloed van sociale media en de hedendaagse samenleving als een wedstrijd hordelopen met de puberteit als beginpunt.

Naast Douwine vielen ook Nynke Tinga (eveneens csg Bogerman) en Niko Meijboom van het Leidsche Rijn College in de prijzen. Gefeliciteerd!

Ook de overige finalisten verdienen een groot compliment voor hun prachtige prestatie:

  • Merel van Harn, Werkplaats Kindergemeenschap
  • Sarah Ilyas, Christelijk Lyceum Delft
  • Esmée de Kort, Odulphuslyceum
  • Annemarijn Kousman, Montessori College Twente
  • Rixt Middelhoek, Christelijk Lyceum Apeldoorn
  • Meinou van den Oever, Theresialyceum
  • Thijs de Voogd, Calvijn College

De winnaars ontvingen een boekenbon en een wildcard voor het propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, een prestigieus programma voor excellerende studenten aan de Radboud Universiteit. De essays van de tien finalisten zijn bovendien in de vorm van een boekje gepubliceerd en uitgereikt aan de finalisten en hun docent.

Benieuwd naar de essays van de finalisten? Lees ze alle 10!