Zoek in de site...

Prijsuitreiking Essaywedstrijd 2022

Daniek Hageman (Liemers College Heerenmäten) en Robin Hendriksz (Erasmiaans Gymnasium) winnaars van de Essaywedstrijd 2022!

De tiende editie van de Essaywedstrijd heeft een gedeelde eerste plaats opgeleverd voor Daniek Hageman en Robin Hendriksz. Uit maar liefst 635 deelnemende scholieren zijn de tien beste essayschrijvers op vrijdagmiddag 17 juni 2022 samen met hun ouders en docent Nederlands uitgenodigd voor een feestelijke high tea in Huize Heyendaal. Op deze prachtige locatie op de campus van de Radboud Universiteit zijn de drie prijswinnaars tijdens een zenuwslopende toespraak (pdf, 156 kB) bekend gemaakt door jurylid Peter-Arno Coppen.

EMS_Essaywedstijd 2022-51

Naast Daniek en Robin (gedeelde eerste plaats) viel ook Bas Schutjes van het Leidsche Rijn College in de prijzen. De winnaars ontvingen een boekenbon en een wildcard voor het propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, een prestigieus programma voor excellerende studenten aan de Radboud Universiteit. De essays van de tien finalisten zijn bovendien in de vorm van een boekje gepubliceerd en uitgereikt aan de finalisten en hun docent.