Zoek in de site...

Lesmateriaal

Naast de lesideeën behorende bij de invulling van domein C/F (oriëntatie op studie en beroep), hebben diverse opleidingen van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit kant en klaar lesmateriaal ontwikkeld. Je kunt het materiaal gratis downloaden en direct in je lessen gebruiken.

Nieuw! Diet en Jan: Leven en liefde in oorlogstijd

Dit vakoverstijgende lesmateriaal bestaat uit een werkschrift, podcast en een website met achtergrondinformatie en verdiepende opdrachten over scholiere Diet Barendregt. In 1940 gaat zij in het verzet en ze leert daar Jan Kloos kennen. Ze krijgen een relatie en schrijven elkaar liefdesbrieven. Ze worden verraden, opgepakt en gevangen gezet. Jan wordt door de nazi’s in januari 1945 gefusilleerd. Diet komt vrij en zet haar verzetsacties voort. Het lesmateriaal is, met subsidie van het vfonds,  ontwikkeld door onderzoekers van de Radboud Universiteit in samenwerking met docenten en scholieren van het Johan de Witt-Gymnasium in Dordrecht.

CKV/Kunst Algemeen

Domein C/F: het vergeten examendomein

Veel van de lesideeën op deze pagina zijn een handreiking voor de invulling van domein C/F: oriëntatie op studie en beroep. De Teachers in Residence van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit hebben een publicatie uitgebracht over het belang van dit 'vergeten examendomein'.