Zoek in de site...

Gastcolleges Kunstgeschiedenis voor het VWO

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met kunstgeschiedenis? En wil je ze hulp bieden in het oriëntatieproces voor de vervolgstudie? Dan biedt de opleiding Kunstgeschiedenis hiervoor een mooie gelegenheid in de vorm van een aantal gastcolleges Kunstgeschiedenis bij jou op school. Docenten van de opleidingen Kunstgeschiedenis delen hun enthousiasme voor het vak én voor de wetenschap. Zo maken jouw leerlingen kennis met een opleiding die aansluit bij het schoolvak Kunst Algemeen. De lezingen zijn geschikt voor alle leerlingen die een interesse hebben in (beeld-)cultuur.

De gastcolleges zijn bedoeld voor leerlingen uit 5 of 6 vwo en bestaan uit een interactieve hoorcollege met veel ruimte voor vragen en discussie. Wij bieden de colleges aan voor scholen in de regio (45 minuten-1 uur reisafstand, daarbuiten in overleg). Je kunt kiezen uit een van de onderstaande thema’s:

 1. Tafelschikking en etiquette in het oude Rome
  Spreker: Dr. Stephan Mols
  Talen lezing: NL-EN

 2. Haat en liefde, of de langste knipperlichtrelatie uit de kunstgeschiedenis: schilderkunst en fotografie van de negentiende eeuw tot nu
  Spreker: Dr. Jan Baetens
  Talen lezing: NL-EN

 3. The artist is in da house: voorstellingen van oude meesters door nieuwe meesters van ca/ 1800 tot gisteren
  Spreker: Dr. Jan Baetens
  Talen lezing: NL-EN

 4. Grote papieren: Michelangelo’s ontwerpen voor het Sixtijnse plafond
  Spreker: Dr. Bram de Klerck
  Talen lezing: NL-EN


 5. Denken in steen – bouwen op papier
  Spreker: Dr. Jeroen Goudeau
  Talen lezing: NL

 6. De ogen van de zondaar. Rembrandts ‘Blindmaking van Simson’ in Frankfurt
  Spreker: Prof. dr. Volker Manuth
  Talen lezing: NL-EN-DU

Interesse?

Een samenvatting van de inhoud van de gastcolleges vind je hier. Let op: aan het verzorgen van een gastcollege zijn kosten verbonden. Bekijk hier de voorwaarden of neem voor meer informatie contact op via pucofsociety@let.ru.nl.