Nascholingsdag 'Film in je vakles'

Geannuleerd

Hoe zet ik film op een actuele en praktische manier in binnen mijn vak?

Op vrijdag 7 oktober 2022 organiseren we samen met Filmhub Oost - aanjager van film- en beeldeducatie - een nascholingsmiddag voor (aankomend) docenten Nederlands, moderne vreemde talen, geschiedenis en CKV/kunst. Door middel van diverse workshops laten we je zien hoe jij film op een structurele manier kan implementeren binnen jouw curriculum. We geven je de tools die je daarvoor nodig hebt, zodat jij filmeducatie doelgericht in kan zetten binnen jouw vakgebied!

Waarom deze nascholingsdag?
Film is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Van speelfilms tot TikToks en van nieuwsitems tot vlogs: bewegende beelden zijn overal. Jongeren kijken, maken en delen constant beeldverhalen. In het kader van mediawijsheid is het begrijpend leren kijken, maken en onderzoeken van film dan ook onmisbaar. Filmeducatie sluit perfect aan bij de belevingswereld van jongeren en is daarmee een ideale onderwijsmethode om leerlingen te bereiken.

Het programma
Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, ingevuld door onderzoeker Niels Niessen van de Radboud Universiteit, plus een workshop gericht op jouw vakgebied. Je gaat naar huis met praktische tips en tools om je eigen filmles te maken én concrete lesopdrachten en ideeën die je direct in kunt zetten ter ondersteuning van jouw lesstof.

Programma

13.00 - 14.30 Ontvangst en plenaire lezing 'Filmanalyse in de klas' Niels Niessen,
Radboud Universiteit
14.30 - 15.00 Pauze

Keuze uit workshops:

1. Film kan altijd, voor iedereen: actief aan de slag met film op ieder niveau

Lukas Evers

2. Het gebruik van film en beeld in de taallessen

Berrie de Zeeuw

3. Kijken naar de oorlog

Kimber van Valkenburg

Afsluiting

LUX Nijmegen

Deze nascholingsdag is geannuleerd.