Zoek in de site...

Netwerkbijeenkomst voor docenten Duits 27 september 2023

Bij deze nodigen het PUC of Society en de vakgroep Duitse taal en cultuur je uit voor een netwerkbijeenkomst van vo-docenten Duits uit het eerste- en tweedegraads gebied.

In een informele sfeer bij Kaffee und Kuchen kunnen we als vakgenoten nieuws en ervaringen, les- en projectideeën uitwisselen. Net als vorig jaar zullen er weer interessante vak- en jeugdboeken ter inzage liggen (o.a. actuele lesmethodes, een groot aantal Duitstalige graphic novels, actuele songteksten, boeiende fictieve teksten) en er zal een ruilkastje staan. Deelnemers kunnen natuurlijk graag zelf inspirerende voorbeelden van good-practice lesmateriaal meebrengen.

Daarnaast zullen Eva Knopp en Dagmar Diender (Radboud Universiteit) de voorlopige resultaten van hun onderzoek naar de kennis over en motivatie voor een studie Duits onder Nederlandse vo-leerlingen voorstellen. Uitgaande van deze korte presentatie zal een gesprek plaatsvinden over onze mogelijke bijdrage aan een toekomstbestendig vreemde talen onderwijs: hoe kunnen we als ambassadeurs van ons vak leerlingen motiveren het schoolvak Duits te kiezen? En hoe kunnen wij, vakdocenten, er nog beter aan bijdragen dat onze leerlingen kennis maken met de inhoudelijke rijkdom van het vak Duits en de professionele perspectieven van een studie Duits?

Aan het eind van de bijeenkomst ontvang je een certificaat van deelname.

Datum en tijd

Woensdag 27 september van 14.30 tot 17.00 uur

Locatie

Campus Radboud Universiteit te Nijmegen. Meer informatie volgt na inschrijving.

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomst betaal je een kleine onkostenvergoeding van 10 euro per deelnemer, inclusief certificaat van deelname. Je ontvangt hiervoor achteraf een factuur. Mensen die hebben deelgenomen aan het onderzoek van Eva Knopp en Dagmar Diender mogen gratis deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden is mogelijk tot en met 26 september. Let op: Door de overgang naar een nieuw systeem kan het enkele dagen duren voordat je een bevestiging ontvangt. Bij annulering na 18 september 2023 worden er annuleringskosten in rekening gebracht (50% van het inschrijfgeld).

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op via:
pucofsociety@let.ru.nl of 06-31132898.