Studiedag Kunst Algemeen: Outside-Inside Society

Op vrijdag 3 februari 2023 organiseert de afdeling Kunstgeschiedenis van de Radboud Universiteit, in samenwerking met het Radboud Pre-University College of Society een studiedag voor docenten Kunst Algemeen in het vo en hun meest gemotiveerde leerlingen. Ook voor docenten Tehatex is deze studiedag zeker de moeite waard. Studenten zijn, tegen een gereduceerd tarief, ook van harte welkom om deel te nemen.

10.45 - 11.15 Aanmelden & ontvangst
11.15 - 11.30 Welkomstwoord Prof. dr. Hanneke Grootenboer
11.30 - 12.00

De wereld binnen handbereik: exotica in het Nederlandse stilleven (Burgerlijke cultuur in de zeventiende eeuw)

Prof. dr. Hanneke Grootenboer
12.00 - 12.30

Kinderspel: het artistieke wonderkind van de romantiek tot nu (Cultuur van romantiek en realisme in de negentiende eeuw)

Dr. Jan Baetens
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.30

Didactische workshop voor docenten:
Controversiële onderwerpen in de kunstlessen; hoe pak je dat aan?

Hilde van Hoogstraten MEd (Teacher in Residence) en Mannick Wolters MA (vakdidacticus KG van de Radboud Docenten Academie)
Workshop voor leerlingen:
Het licht van Caravaggio
prof. Volker Manuth
14.30 - 15.00

Moderne kunst als middenvinger. Over Hugo Ball (Cultuur van het moderne in de eerste helft van de twintigste eeuw)

Prof. dr. Marc de Kesel
15.00 - 15.30

15.30 - 16.00

De eerste kunst op televisie (Massacultuur vanaf 1950)

Emiel van de Pol – Engels MA, eigenaar galerie Singular-Art, Directeur This Art Foundation (alumnus)

Afsluiting en uitreiking certificaten

Meer informatie en aanmelden

Deze nascholingsdag vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit. De kosten voor deelname bedragen € 125,- per persoon inclusief lunch en certificaat van deelname. Vwo-leerlingen mogen, onder begeleiding van een docent, gratis deelnemen. Voor studenten geldt een speciaal studententarief van € 25,- per persoon.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Bij annulering na 19 januari worden annuleringskosten in rekening gebracht (50% van het inschrijfgeld).

Neem voor meer informatie contact op met het Radboud Pre-University College of Society via pucofsociety@let.ru.nl of telefonisch of via WhatsApp: 06-31132898.