Zoek in de site...

Verslag Docentendag Engels 2017

Op 7 december vond de Docentendag Engels 2017 plaats op de Radboud Universiteit. De dag bestond uit verschillende interessante sessies en workshops om docenten inspiratie te bieden en met elkaar in gesprek te gaan.

De dag begon met een ontvangst in de Universiteitsbibliotheek en werd geopend door hoogleraar Engelse taalkunde Ans van Kemenade. Daarna nam dr. Ruud van der Beuken het woord over het profielwerkstuk als aanloop naar de universiteit. Ook werd er bij deze sessie aan de aanwezige docenten gevraagd actief mee te denken over profielwerkstukonderwerpen in de Engelse taal en cultuur die interessant zijn voor scholieren. (Meer ideeën? Mail ze naar ons!)

    

Na de plenaire bijeenkomst volgden de workshopsessies: deelnemers konden kiezen tussen Teaching beyond the Literary Canon: Magic and Practical Science in Medieval England van dr. Sandór Chardonnens en The Marshall Plan in Action 1948/2018: The Challenge of Democracy, Propaganda, and Lessons for Cultural Diplomacy in the Digital Age van prof. dr. Frank Mehring. Na deze literaire en culturele onderwerpen volgde een workshop taalwetenschap: Welke rol speelt de eerste taal bij het leren van een tweede taal? Inzichten uit de neurowetenschap door dr. Sybrine Bultena.

Na de workshops was er tijd om hierover te praten tijdens het diner in universiteitsrestaurant de Refter. Als afsluiter sprak Ans van Kemenade over het onderwerp 21st Century Skills and Language Teaching.

De volgende docentendag Engels vindt plaats op 31 januari 2019. Vooraanmelden is mogelijk.