Zoek in de site...

Radboud Social Sciences+

Interdisciplinair plusprogramma voor gemotiveerde 5-vwo'ers

Ben jij een leerling uit 5 vwo die de vakken op school gemakkelijk haalt en verdieping en uitdaging zoekt naast het reguliere vwo-programma? En wil je meer leren over menselijk gedrag en de samenleving? Dan is het Plusprogramma Radboud Social Sciences iets voor jou!

Inhoud programma

Het Radboud Social Sciences+ programma heeft een wetenschappelijk karakter en bereidt je voor op een vervolgstudie aan de universiteit. Samen met scholieren uit het hele land volg je 8 interactieve colleges op de Radboud Universiteit. Tijdens deze colleges maak je aan de hand van wereldberoemde onderzoeken en actuele onderwerpen kennis met de boeiende wereld van psychologie, sociologie, culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, communicatie, pedagogiek en kunstmatige intelligentie. In het skillslab leer je hoe je deze inzichten aan elkaar kunt verbinden in je eindopdracht, waarmee je het programma afsluit. Je eindproduct laat je zien op de feestelijke presentatiebijeenkomst ter afronding van het programma.

Tijdens het Radboud Social Sciences+ programma train je verschillende (academische) vaardigheden, zoals: een goede probleemstelling formuleren, een onderzoeksplan opzetten, kritisch bekijken van bronnen, data (gegevens) verzamelen, resultaten analyseren en interpreteren, vertalen van wetenschappelijke theorie naar de praktijk, samenwerken, academische schrijfvaardigheid ontwikkelen, feedback geven en ontvangen en presentatievaardigheden.

Deelnemers Social Sciences+ 2022

Aanmelden

Heb je interesse in het Radboud Social Sciences+ programma en denk je dat het voor jou haalbaar is om het volledige programma bij te wonen en af te sluiten? Bespreek dit dan met je mentor, decaan of docent. Zij kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname. Vervolgens meld je je aan via het aanmeldformulier. Er is ruimte voor maximaal 35 scholieren, per school maximaal 3. Bij meer aanmeldingen wordt er geselecteerd op basis van motivatie. Aanmelden is mogelijk tot 1 december 2022.

Omvang programma

Per bijeenkomst besteed je in totaal ongeveer 8 uur aan de voorbereiding, de bijeenkomst zelf en de opdrachten. In het programma gaan we er vanuit dat je alle bijeenkomsten kunt bijwonen. Er wordt een aanwezigheidsplicht gehanteerd. Het is de bedoeling dat je je telkens goed voorbereidt aan de hand van opdrachten en literatuur - net als wanneer je straks gaat studeren. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door het Radboud Pre-University College of Society. Het Social Sciences + programma zal plaatsvinden vanaf februari t/m juni 2023. De exacte data en de inhoud van het programma zijn nog niet bekend. Zodra we meer weten, vind je informatie op deze site.

Deelnemers Social Sciences+ 2022

Certificaat

Indien je het Radboud Social Sciences+ programma met een goed resultaat afrondt, ontvang je een certificaat van het Pre-University College of Society. Wil je daarna verder met een studie op de Radboud Universiteit in Nijmegen, dan word je van harte uitgenodigd om te solliciteren voor het Propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, bedoeld voor getalenteerde studenten. Het certificaat geeft geen recht op deelname, maar biedt wel een plus bij het besluit tot toelating.

Meer weten over studeren

Wil je meer weten over studeren in Nijmegen of inhoudelijke informatie over de opleidingen van Sociale Wetenschappen? Doe mee aan één van de voorlichtingsactiviteiten of lees meer informatie over de opleidingen.

Contact

Heb je vragen, twijfel je of zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact op met het Radboud Pre-University College of Society. Wij helpen je graag.

Lidwien Ebbing, MA.
pucofsociety@socsci.ru.nl