Zoek in de site...

Talentenprogramma Letteren

Aanschuifonderwijs Faculteit der LetterenHeb jij een talenknobbel of ben je geïnteresseerd in geschiedenis, cultuur of kunst? Of spreekt een studie als communicatie jou meer aan? Dat kun je ontdekken met behulp van het Talentenprogramma Letteren. Schuif al tijdens het vwo aan in de collegebanken van de Faculteit der Letteren om te kijken bij welke studie jouw hart ligt.

Cursusaanbod

Kijk hier welke cursussen bij elke opleiding toegankelijk zijn voor scholieren. In de studiegids vind je aanvullende informatie en het rooster van elke cursus.

Heb je vragen of wil je advies over welke cursus past bij jouw interesses, stuur dan een mail naar pucofsociety@let.ru.nl. Geef in de e-mail aan in welk vakgebied en/of cursus je interesse hebt.

Aanmelding

Aanmelden via het talentenprogramma kan door een e-mail te sturen naar pucofsociety@let.ru.nl. Geef in de mail alvast aan welke cursus je wil volgen en de naam en het mailadres van de contactpersoon (mentor/decaan) op school. Na ontvangst van je mail nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Planning

  • 7 november 2022: start cursussen periode 2
  • Vanaf december 2022: aanmelding voor cursussen in periode 3/4
  • 19 januari 2023: Online kennismakingsbijeenkomst deelnemers
  • 30 januari 2023: start cursussen periode 3 en 4

Sommige cursussen vinden plaats in één periode, terwijl andere cursussen twee periodes duren.

Ervaringen

Ben je benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Je vindt ze op www.ru.nl/talenten.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan het Talentenprogramma heb je toestemming nodig van jouw docent, mentor of decaan. Hij/zij kan je opgeven voor het programma. Er geldt voor een aantal colleges een aanwezigheidsplicht. Je kan de cursus afsluiten met een tentamen. Na afloop ontvang je een certificaat. 

Aan de cursussen van het Talentenprogramma Letteren zijn geen kosten verbonden. Reiskosten, boeken, readers en ander studiemateriaal moet je wel zelf bekostigen.

Heb je vragen? Neem contact op via pucofsociety@let.ru.nl of bel naar 06 31132898.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan je eerste college organiseren we voor deelnemers aan de Faculteit der Letteren een (online) kennismakingsbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst  krijg je uitleg hoe het een en ander werkt, waar je moet zijn en wat er van je wordt verwacht. Deelnemers ontvangen enkele dagen van tevoren een uitnodiging voor de bijeenkomst.