Zoek in de site...

Masterclass Frans in het wild

Datum
donderdag 16 maart 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Radboud Universiteit
Spreker
Dr. Janine Berns & dr. Marie Steffens
Beschrijving

Op school leer je Frans. Maar in luisteropdrachten, op YouTube of op vakantie zul je vast al gemerkt hebben dat dat Frans niet altijd en overal hetzelfde klinkt. Sprekers uit Nice, Parijs, Québec of Ivoorkust hebben bijvoorbeeld elk hun eigen accent en gebruiken niet altijd dezelfde woorden. En de manier waarop een nieuwslezer praat is ook weer heel anders dan het Frans dat je op straat of in een café hoort. In deze masterclass gaan we samen die taalvariatie verder uitpluizen, om zo te ontdekken dat taal eigenlijk nog zo veel meer is dan grammaticaregels, werkwoordrijtjes of lijstjes met uitzonderingen.

Deze masterclass bestaat uit de workshops Bestaat 'het Frans' wel? en francofonie op het internet. Na een korte pauze en een rondleiding over de campus van de Radboud Universiteit, gaan we in het laatste deel van deze masterclass aan de slag in het talenpracticum.

E-mail
Telefoon
06-31132898
Aanmelden

Als docent, mentor of decaan kun je maximaal 3 geïnteresseerde leerlingen uit de bovenbouw van het VWO opgeven middels dit inschrijfformulier. Deelname is gratis. De inschrijving wordt gesloten als het maximaal aantal deelnemers (30) is bereikt.