Zoek in de site...

Masterclass: 'Theatervlogs' als politieke kunst?

Als het over ‘de politiek’ gaat, denken mensen vaak aan hoe er in kranten en praatprogramma’s over het regeringsbeleid wordt gesproken. Maar zou je politiek niet ook op een creatievere manier aan de kaak kunnen stellen, bijvoorbeeld door te vloggen of theater te maken?

In deze masterclass gaat dr. Ruud van den Beuken met leerlingen in gesprek over een aantal ‘Brexit Shorts’: korte filmpjes waarin Britse toneelschrijvers een stem geven aan mensen die reageren op de uitslag van het Brexitreferendum. Door samen te bekijken hoe zulke ‘theatervlogs’ over immigratie, nationalisme en ‘trolling’ in elkaar zitten, kunnen we een heel andere, persoonlijke beleving van politiek ontdekken. Zo krijgen we meer inzicht in hoe kunst het publieke debat kan verrijken.

Waar en wanneer?

Deze masterclass wordt op dinsdag 7 december 2021 van 13.00 tot 16.00 uur gegeven op de campus van de Radboud Universiteit. Mocht dit niet mogelijk zijn in verband met de dan geldende coronamaatregelen, dan wordt de masterclass online verzorgd.

Voor wie

Deze masterclass is voor geïnteresseerde scholieren die in de bovenbouw van het vwo zitten en het Engels goed beheersen. De voertaal van de workshop zelf is Nederlands, maar de filmpjes die we zullen bespreken zijn Engelstalig.

U kunt geïnteresseerde leerlingen (max. 3 per school) nu opgeven. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via pucofsociety@let.ru.nl.