Zoek in de site...

Film je profielwerkstuk

Datum
woensdag 1 november 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
campus Radboud Universiteit
Organisator(s)
InScience en Radboud Pre-University College of Society
Beschrijving

Denk jij bij een profielwerkstuk ook aan een lang en serieus verslag? Dat hoeft helemaal niet! Laat jouw onderzoek tot leven komen in beeld en geluid.

Wil je weten hoe jij met een film de aandacht kan pakken van jouw publiek? En hoe je jouw onderzoek kan presenteren in bewegend beeld? Laat je dan op 1 november inspireren tijdens de masterclass ‘Film je profielwerkstuk’, georganiseerd door InScience, hét internationale wetenschapsfilmfestival in Nijmegen. Je ziet inspirerende voorbeelden van wetenschapsfilms en analyseert mee waarom deze goed (of juist minder goed) werken, denkt na over een geschikte filmvorm voor jouw onderwerp, krijgt tips voor het verfilmen van je PWS en oefent met een praktische opdracht je filmvaardigheden.

InScience laat de wisselwerking tussen film en wetenschap zien aan een groot publiek. Dat deze wisselwerking er is zie je aan filmhits als Oppenheimer en onderzoeksdocumentaires. Film is een heel toegankelijke manier om jouw onderzoek te presenteren. Omdat film van zoveel aspecten gebruik kan maken, niet alleen tekst maar ook beeld, geluid en montage is het medium in staat om ingewikkelde zaken toch begrijpelijk te maken.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die meer willen weten over het inzetten van film bij hun profielwerkstuk. Je kunt je laten inschrijven door je docent of mentor. Deelname is gratis. Ervaring met filmen is zeker niet nodig, maar laat ons wel even weten of je al vaker films gemaakt hebt.

E-mail
Aanmelden

Als docent/mentor of decaan kun je max. 3 leerlingen (bovenbouw vwo) aanmelden voor deze masterclass. Deelname is gratis.