Masterclass: Film je PWS: tips & tricks voor filmen, monteren en interviewen (Masterclass)

dinsdag 8 november 2022Plaats in mijn agenda
14:00 tot
Campus Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Pre-University College of Society
Spreker
Susanne Beckers, coördinator educatieprogramma InScience
Beschrijving

Wil je jouw onderzoek presenteren in bewegend beeld in plaats van alleen in tekst? Laat je dan op dinsdag 8 november inspireren tijdens de masterclass ‘Film je profielwerkstuk’, georganiseerd door InScience, hét internationale wetenschapsfilmfestival in Nijmegen. Je krijgt tips & tricks voor het verfilmen van je onderzoek, hoe je montage inzet om je boodschap over te brengen en op welke manier je interviews kunt verwerken in je film.

Film en wetenschap hebben regelmatig een wisselwerking met elkaar. Hollywoodfilms raken geïnspireerd en gefascineerd door wetenschap, denk maar aan sciencefiction films of biografische films over wetenschappers, hun leven en hun prestaties. Maar daarnaast kan film voor wetenschappers een manier zijn om over hun onderzoek te communiceren naar een groter publiek. Omdat film van zoveel aspecten gebruik kan maken, niet alleen tekst maar ook beeld, geluid en montage is het medium in staat om ingewikkelde zaken toch begrijpelijk te maken. En als laatste kan film zelf ook een onderzoeksmethode zijn en gebruiken onderzoekers film om gebeurtenissen te analyseren of te kaderen.

Tijdens de masterclass maak je kennis met de toegevoegde waarde van film bij je profielwerkstuk, je ziet interessante voorbeelden, bespreekt wetenschapsfilms, komt meer te weten over filmische middelen en krijgt praktische tips voor het inzetten van film bij je pws. Ook ga je zelf aan de slag met een filmopdracht.

Voor wie

Het Radboud Pre-University College en InScience – International Science Film Festival Nijmegen organiseren deze masterclass voor vwo'ers die erover denken om film in te zetten bij hun profielwerkstuk. De masterclass vindt  plaats op de campus van de Radboud Universiteit. Deelname is gratis. Je kunt je laten inschrijven door je docent. Ervaring met filmen is niet nodig.

Als je bent aangemeld, ontvang je enkele dagen voordat de masterclass plaatsvindt, een mail met aanvullende informatie. De gehele masterclass (inclusief opdracht en nabespreking) duurt in totaal 3 uur. Heb je vooraf vragen? Mail dan naar pucofsociety@let.ru.nl.

Joyce Wanten