Zoek in de site...

Masterclass Goed fout Spaans

Datum
maandag 9 oktober 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Campus Radboud Universiteit Nijmegen
Spreker
Gijs Mulder en Luis Miguel Rojas Berscia
Beschrijving

Als je een taal leert, leer je wat ‘goed’ en ‘fout’ is. Maar mensen die een taal van huis uit spreken, praten vaak heel anders dan jij hebt geleerd. Ze hebben een andere uitspraak, ze vervoegen werkwoorden anders... Dat geldt helemaal voor een wereldtaal als het Spaans, dat zich ooit vanuit het noorden van Spanje over grote delen van de wereld heeft verspreid.

In deze masterclass kijken we op een taalkundige manier naar taalvariatie. Als je de begrippen ‘goed’ en ‘fout’ loslaat, zie je dat het Spaans altijd en overal in beweging is en voortdurend verandert. Dat komt vooral door ontmoetingen met andere culturen en andere talen. We gaan van Spanje naar Latijns-Amerika en van vroeger naar nu om inzicht te krijgen in de rijkdom van het Spaans.

De masterclass bestaat uit twee delen van een uur. Het is een interactieve les waarin we de verschillen gaan ontdekken in het Spaans van Rosalía, Máxima, Messi en Sergio Pérez. Het is niet nodig dat je het Spaans heel goed beheerst. In de pauze krijg je een korte rondleiding over de campus.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor bovenbouw vwo-leerlingen die interesse hebben in de Spaanse taal.

E-mail
Aanmelden

Als docent/mentor of decaan kun je max. 3 leerlingen (bovenbouw vwo) aanmelden voor deze masterclass. Deelname is gratis.