Zoek in de site...

Profielwerkstuk Masterclass: Taalonderzoek bij kinderen

Datum
donderdag 5 oktober 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Max Planck Instituut, Wundtlaan 1, Nijmegen
Organisator(s)
Max Planck Instituut, Baby & Child Research Center
Beschrijving

Wil jij voor jouw profielwerkstuk meer weten over hoe baby’s en jonge kinderen taal leren en hoe taalonderzoek gedaan wordt? Neem dan deel aan de unieke masterclass: “Taalonderzoek bij kinderen: hoe doe je dat?”. De masterclass wordt vanuit het Baby & Child Research Center georganiseerd door de afdeling Language Development.

In de masterclass krijg je colleges over taalontwikkeling van baby’s en jonge kinderen, en over het opzetten van een onderzoek (o.a. het opstellen van een vraag, uitvoeren van onderzoek en het analyseren van gegevens). Tussendoor neem je een kijkje in het kindertaallab om te zien hoe wij onderzoek doen.

In het tweede deel van de masterclass ga je in kleine groepjes aan de slag om de opgedane kennis toe te passen op je eigen onderzoek. Onze onderzoekers kijken ernaar uit om jullie onderzoeksideeën te horen en mee te denken over de vragen die jullie hebben. Deze nieuwe informatie helpt je verder met het schrijven van je profielwerkstuk (onder begeleiding van je eigen docent en op basis van de richtlijnen van jouw eigen school).

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor havo- en vwo-leerlingen die hun profielwerkstuk gaan schrijven over kindertaalverwerving. Vanwege de inhoud van de masterclass is het belangrijk dat je al enig idee hebt over wat je onderzoeksvraag is, zodat we op basis hiervan de groepjes kunnen indelen.

E-mail