Zoek in de site...

Voorgaande edities Nescioprijs

Maurits van Woercom wint Nescioprijs 2022!

Uit bijna 40 inzendingen uit het hele land heeft onze academische jury dit jaar zes werkstukken geselecteerd die in aanmerking komen voor de Nescioprijs. De leerlingen, hun ouders, begeleidend docent en andere belangstellenden zijn tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 22 april op de Radboud Universiteit in het zonnetje gezet. Tijdens de uitreiking presenteerden de leerlingen kort hun werkstuk en werd er, naast de juryprijzen, een publieksprijs uitgereikt.

Winnaars Nescioprijs 2022

De winnaar van de Nescioprijs 2022 is Maurits van Woercom van CSW Van de Perre met zijn profielwerkstuk 'Marsilio Ficino and His Translation of Corpus Hermeticum VI'.

Een mooie tweede plaats is voor Donovan Gyurákovics en Niek Dijksma van het Alkwin Kollege met het PWS 'A comparative analysis of adaptation and messaging in the novel Caging Skies and its feature film adaptation Jojo Rabbit.

Isabelle Schuivens en Ana Robben van het Visser 't Hooft Lyceum wonnen de derde prijs met hun werkstuk 'De stempel van de Pilgrims'.

Marit Couprie en Julia van Zoest verdienden de publieksprijs met hun indrukwekkende presentatie van hun profielwerkstuk 'Dagboekonderzoek naar de Jodenvervolging in Amsterdam'.

Ook voor de overige finalisten waren er grote complimenten van de jury. 
Lisa Langens en Iris Hendriks van Gymnasium Bernrode (De pet van 'GR') en Kathelijne Geleijnse en Emma-Lize Poppe van Gomarus (Orkest zonder muzikanten): gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bekijk hier de foto's van de feestelijke prijsuitreiking en verslagen van de afgelopen twee jaar:

FOTOALBUM