Zoek in de site...

Profielwerkstukstarter op school

Het profielwerkstuk is voor leerlingen een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op hun vervolgopleiding in het wo. Het Radboud Pre-University College of Society biedt leerlingen daarom allerlei informatie voor hun profielwerkstuk, maar helpt ook scholen bij de profielwerkstukbegeleiding. Scholen blijken namelijk vaak te worstelen met het profielwerkstuk. Hoe bereid je leerlingen bijvoorbeeld voor op het profielwerkstuk en hoe komen ze tot goede hoofd- en deelvragen? Het Radboud Pre-University College of Society helpt hier graag mee.

Oplossing op maat

In samenwerking met het Radboud Pre-University College of Science biedt het Radboud Pre-University College of Society scholen de mogelijkheid de start van het profielwerkstuk stevig aan te pakken. Een 'profielwerkstukstarter', hoe werkt het?

Het Profielwerkstukpakket omvat het volgende:

  • Twee inspirerende lezingen (EM/CM en NT/NG)Lezing PWS Puc van onderzoekers over het doen van wetenschappelijk onderzoek. De lezingen vinden plaats op jouw school, op de universiteit of online. Het doel van de lezing is onder andere leerlingen laten kennismaken met onderzoek doen en ze concrete handvatten bieden voor het maken van een goede hoofdvraag. 

  • Als de leerlingen hebben nagedacht over hun onderwerp en image puc kickstarter onderzoeksvragen, is het tijd voor speeddate-sessies met onze (veelal master-)studenten. De studenten kunnen vragen van leerlingen beantwoorden, tips geven over bronnen, onderzoek, het afbakenen van hun onderwerp en het (beter) formuleren van hoofd- en deelvragen. Na de speeddate gaan de leerlingen direct zelf aan de slag met de ontvangen feedback. In de meeste gevallen kunnen de leerlingen twee of zelfs meer keer met een student spreken. De speeddates vinden plaats op jouw school, op de universiteit of online.

Maatwerk?

Misschien is voor jouw school een andere insteek nodig. Het Radboud Pre-University College of Society bespreekt dan graag samen de wensen om een offerte op maat op te stellen. Bekijk de laatste pagina van onze folder (pdf, 876 kB) voor een indicatie van de kosten.

Neem contact met ons op!

Wil je de Profielwerkstukstarter voor jouw school aanvragen of een offerte ontvangen? Stuur dan een e-mail naar pucofsociety@let.ru.nl of een berichtje op WhatsApp: 06-31132898.