Zoek in de site...

PUC voor Scholieren

Welkom op de website van het Radboud Pre-University College of Society. Het Radboud Pre-University College of Society slaat een brug tussen het voortgezet onderwijs en de universiteit. Op deze manier kun je als scholier van het vwo al tijdens de bovenbouw van de middelbare school actief kennis maken met de universiteit. Zo kun je snuffelen aan allerlei verschillende disciplines, zoals psychologie, rechten, communicatie of geschiedenis tijdens de verschillende masterclasses of Thematours, maar ook kun je hulp krijgen bij je profielwerkstuk of deelnemen aan een van de talentenprogramma's.

Wil je je als scholier aanmelden voor een activiteit van het Radboud Pre-University College of Society, dan gebeurt dit altijd in overleg met je docent. Voor vragen kunnen jij of je docent altijd contact opnemen per e-mail (pucofsociety@ru.nl).

Masterclass

Wil je in contact komen met onderzoekers van de universiteit en je meer verdiepen in de lesstof dan je normaal doet? Bezoek dan een van onze masterclasses.

Scholieren Radboud Pre-University College

Thematours

Tijdens een Thematour kun je je twee middagen lang onderdompelen in een maatschappelijk thema. Onderzoekers vanuit verschillende disciplines laten je kennis maken met hun onderzoeksmethoden en het onderwijs op de universiteit.

Profielwerkstuk

Kun je hulp gebruiken met het schrijven van je profielwerkstuk? Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag met het bedenken van een onderwerp, het schrijven van een goed stuk of het vinden van literatuur.

Talentenprogramma

Wil jij je graag verdiepen in de wetenschappen van de Radboud Universiteit? En ben je in staat een langdurige uitdaging aan te gaan? Dan is het volgen van een van de Talentenprogramma's wellicht wat voor jou.