Zoek in de site...

Werkcollegereeks Academische Taalvaardigheid op het vwo

Op universiteiten wordt er veel waarde gehecht aan de academische taalvaardigheid van studenten. Zit jij in de bovenbouw van het vwo en wil je werken aan jouw skills om academische teksten te lezen en schrijven? Meld je dan aan voor de werkcollegereeks ‘Academische taalvaardigheid’.

De collegereeks bestaat uit twee werkcolleges die plaatsvinden op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Het is niet mogelijk om je voor één werkcollege in te schrijven; deelnemers volgen beide werkcolleges. De colleges zijn gratis en kun je volgen in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Het programma ziet er als volgt uit:

Werkcollege 1 – Academisch schrijven. Hoe doe je dat?

Als student aan de universiteit ga je vooral academische teksten schrijven. Wat is academisch schrijven? Voor wie schrijf je zo’n tekst en aan welke eisen moet de tekst voldoen? In deze workshop ga je in groepjes aan de slag met het schrijven van een academische tekst en kom je erachter hoe belangrijk taalvaardigheid is om een goede tekst te schrijven.

Werkcollege 2 – Leren lezen van wetenschappelijke artikelen

Als je een universitaire opleiding gaat doen, zul je vanaf het begin wetenschappelijke artikelen moeten lezen (ook vaak literatuur genoemd). Welke kenmerken hebben deze teksten? Hoe pak je het lezen aan? Hoe zorg je ervoor dat je de teksten echt begrijpt? En hoe voorkom je dat je ‘verdrinkt’ in de grote hoeveelheid tekst?

Werkcolleges 2022-2023

Op dit moment zijn er geen werkcolleges Academische Taalvaardigheid gepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te worden gebracht.