Zoek in de site...

Werkcollegereeks Academische Taalvaardigheid op het vwo

Op universiteiten wordt er veel waarde gehecht aan de academische taalvaardigheid van studenten. Zit jij in 4,5 of 6 vwo en wil jij je voorbereiden op een succesvolle start van je universitaire studie? Meld je dan aan voor de collegereeks ‘Academische taalvaardigheid’.

De collegereeks bestaat uit drie werkcolleges* die plaatsvinden op de Radboud Universiteit te Nijmegen. De colleges zijn gratis en kun je volgen in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Het programma ziet er als volgt uit:

Werkcollege 1 – Taaltoets op de Radboud Universiteit (donderdag 17 maart 14.00-16.00 uur) - geannuleerd

Werkcollege over de diagnostische taaltoets die eerstejaars studenten aan de Radboud Universiteit moeten maken. Wat is het doel hiervan? Wat wordt getoetst?

Drs. Franke Teunisse (programmamanager toetsing Radboud in’to Languages)

Werkcollege 2 – Leren lezen van wetenschappelijke artikelen (donderdag 31 maart 14.00-16.00 uur, Erasmusgebouw lokaal E2.55)

Als je een universitaire opleiding gaat doen, zul je vanaf het begin wetenschappelijke artikelen moeten lezen (ook vaak literatuur genoemd). Welke kenmerken hebben deze teksten? Hoe pak je het lezen aan? Hoe zorg je ervoor dat je de teksten echt begrijpt? En hoe voorkom je dat je ‘verdrinkt’ in de grote hoeveelheid tekst?

Drs. Marjet Tamse (docent academische communicatie Radboud in’to Languages)

Werkcollege 3 – Academisch schrijven. Hoe doe je dat? (donderdag 14 april 14.00-16.00 uur)

Als student aan de universiteit ga je vooral academische teksten schrijven. Wat is academisch schrijven? Voor wie schrijf je zo’n tekst en aan welke eisen moet de tekst voldoen? In deze workshop ga je in groepjes aan de slag met het schrijven van een academische tekst en kom je erachter hoe belangrijk taalvaardigheid is om een goede tekst te schrijven.

Dr. Griet Coupé (coördinator Radboud Writing Lab en docent academisch schrijven)

*het is leuk als je meedoet aan alle drie de werkcolleges, maar je kunt je ook voor 1 of 2 colleges inschrijven.