Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Beginnerscursus pottenbakken

Datum bericht: 15 juni 2023

@ Fotoclub Flash

Drinken uit een zelf gedraaid kopje, eten uit een kommetje waarvan je weet hoe hij eruit zag toen hij nog een bolletje klei was, een bloempot die je met je eigen handen hebt gevormd – leuk idee, toch? Kom het bij ons omzetten in de praktijk! In deze cursus pottenbakken zul je kennismaken met het mooie ambacht van pottenbakken en ga je met zelfgemaakte keramiek naar huis.

In twaalf lessen maak je alle stappen mee van klei naar kopje: draaien, afwerken, glazuren en bakken.

Wij, Annemiek en Hendrikje, zijn ook via de PV in aanraking gekomen met het pottenbakken. Dit was voor ons een inspiratie om door te gaan met dit mooie vak. Wij nemen jou graag mee in ons enthousiasme! De beginners nemen wij vanaf begin mee met stap-voor-stapdemonstraties van de basisvaardigheden. Wie al wat meer ervaring heeft is natuurlijk ook van harte welkom om verder te oefenen en bijvoorbeeld groter, gedetailleerder, regelmatiger of creatiever te werken.

Cursusgegevens

Wanneer: Dinsdagmiddag en vrijdagavond
Tijd: 15.00 - 17.00 (di) en 20.00-22.00 (vrij)
Start: 19 en 22 september 2023
Aantal lessen: 12 
Kosten: € 140,- voor leden en € 180,- voor niet-leden

Aanmelden

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn geopend vanaf half november. Praktische informatie

Locatie: Kapittelweg 54-52
Aantal deelnemers: 5-10
Benodigdheden: worden verzorgd, behalve klei. Klei aanschaffen in les 1 via Annemiek en Hendrikje op eigen kosten (€9,50 voor 10 kg, meestal genoeg voor 12 lessen)

Over de docenten

Annemiek heeft tien jaar geleden kennis gemaakt met het pottenbakken, voor een afstudeerproject van de Design Academy. Na de cursus bij de PV heeft zij verschillende andere cursussen pottenbakken gevolgd. Inmiddels is haar verliefdheid uitgegroeid tot een stevige ambitie: Annemiek gaat vanaf dit jaar de Nederlandse Keramiekopleiding volgen.

Hendrikje heeft vier jaar geleden twee cursussen via de PV gevolgd. Het pottenbakken heeft haar nooit helemaal losgelaten en inmiddels heeft ze een eigen draaischijf thuis in de garage. Een hobby dat zij met passie uitoefent en graag met jou deelt.

Vragen?

info@pvradboud.nl

Indien nodig wordt je vraag doorgezet naar een van ons.