Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Glans voor de groep - cursus presenteren

Datum bericht: 9 november 2023

“Gisteren de laatste cursusdag bij Miel gehad - 'Met glans voor de groep' en ik heb er een enorm goed gevoel aan over gehouden! Miel heeft ons geweldig leuke opdrachten gegeven en een fijn proces laten doorlopen met als resultaat: meer creativiteit en vooral ook meer lol tijdens het presenteren! “ - Kim Gildeman,  Radboud Universiteit Nijmegen

"Ik heb met veel plezier de cursus (presenteren) met glans voor de groep gevolgd. Miel is een fijne, sympathieke man. Zijn manier van ‘lesgeven’ is inspirerend, speels en creatief waarbij hij steeds luistert naar de behoeften van de groep. Ik heb veel geleerd, maar vooral ook veel gelachen. Het was ook gewoon heel leuk! Nooit gedacht dat ik dat over een cursus presenteren zou zeggen. Presenteren kan best spannend zijn, maar zeker niet bij Miel! - Fiorina Argante Radboud Universiteit Nijmegen

Wil je minder stress? Neem les!

Spreken in het openbaar is voor veel mensen een vreselijke opgave. Het wordt zelfs vaak als een van de grootste angsten genoemd. In deze training verleg je spelenderwijs je grenzen een beetje en leer je zo dicht mogelijk bij jezelf blijven, ook voor een groep. Presenteren en spreken vanuit verbinding en speelsheid, dat is wat we nastreven. Op een ontspannen wijze oefenen met een spannend onderwerp, waarbij de glimlach en de relativering nooit ver weg zijn.

Wat gaan we doen?

We gaan actief aan de slag,  vanuit de principes van de positieve psychologie: vergroten wat er al is en uitgaan van wat er al goed gaat.  Op dag 1 werken we eerst aan een veilige sfeer zodat iedereen op zijn eigen niveau stappen kan zetten. Zoveel mogelijk voeg ik speelse werkvormen toe en functionele humor. Omdat ik geloof in de kracht van relativering.  Na dag 1 krijg je wat tips en trics mee naar huis en ook een huiswerkopdracht. In twee dagen zet je flinke stappen op weg naar meer ontspanning voor de groep. Ik werk daarbij volgens mijn eigen ontworpen SMURF model. Speels Muzikaal, Uitdagend, Relativerend en Feestelijk! Wees welkom!

Praktische informatie

In het najaar volgt er weer een nieuwe cursus.

Over de trainer

Miel Verstappen is een ervaren theatermaker en trainer, die na een carrière van 25 jaar in zorg en dienstverlening het roer radicaal omgooide en van zijn hobby zijn werk maakte. Sinds acht jaar is hij als Happy Miel zelfstandig ondernemer en combineert hij zijn zakelijke kennis met al zijn ervaring in het theater. Hij is laagdrempelig en benaderbaar in zijn manier van werken en krijgt mensen makkelijk in beweging. Hij is ervan overtuigd dat leren leuk mag zijn.

Voor meer informatie bekijk: www.happymiel.nl

Overige referenties

https://www.youtube.com/watch?v=ajNRUzxAJAg

Vragen?