Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Fermenteren kun je leren!

Datum bericht: 12 september 2023

Hou je van groenten, maar weet je nooit goed wat je er allemaal mee kunt? Of wil jij weten wat je kunt doen met de groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt? Meld je dan aan voor de workshop Fermenteren kun je leren! Tijdens deze workshop laat Do Bongers van Basic Theory je zien hoe je met groenten en fruit uit elk seizoen kunt fermenteren, voedselverspilling tegen gaat en meer smaak in jouw keuken brengt! Nooit meer saai eten dus! En natuurlijk ga je ook proeven!


Foto: ©Basic Theory

Wat kun je verwachten?

Onder begeleiding van Do maak je een klassiek Basic Theory product met je eigen twist. Deze neem je aan het einde van de workshop mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis met diverse groenten, waar je ze het beste kan halen en leer je spelen met microben. Maar dat is niet alles!  Do legt je ook uit hoe je zelf kombucha kunt maken en je krijgt een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je thuis aan de slag kunt met je eigen kombucha.

Praktische gegevens:

Wanneer: 9 november 2023
Hoe laat:
19.30 uur - 21.30 uur
Waar:
Villa Oud Heyendael, Rene Descartesdreef 21
Aantal deelnemers:
maximaal 15
Deelname kosten:
PV leden 35 euro, niet leden 50 euro

Aanmelden

DE AANMELDING IS GESLOTEN - binnenkort volgt een extra datum!


Over de docent:

De workshop fermenteren wordt verzorgd door Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere (de allereerste vrouwelijke) Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermenteren van de brouwvloer inmiddels was verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.