Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Proeverij: Jouw kruidenthee melange

Datum bericht: 13 juli 2023

Wat maakt een kruidenthee melange goed voor je?  Hoe kies je de kruiden?  Hoe weet je of een mix echt is wat op dit moment bij je past?

In deze workshop ervaar je hoe het is om terug te gaan naar voelen en jouw innerlijke kruiden kennis.  Terwijl je de thee van de verschillende kruiden proeft vanuit een begeleide meditatie , zul je merken welke signalen jij krijgt en welke kruiden nu bij jouw passen,  het gaat niet om denken of kennis.  Zonder na te denken zul je merken dat je het 'gewoon' weet.

Je zult 12 tot 20 kruiden proeven.  na het proeven van deze kruiden heb je een lijstje met kruiden die op dit moment bij je passen.  Dit lijstje zal het uitgangspunt zijn van de kruidenthee melange die je gaat maken.

Je weegt en mengt de kruiden zelf.  Aan het einde van de workshop neem je een zakje (40 gram) met jouw kruidenthee mee naar huis.

Voor wie?

Voor iedereen die graag zelf een passende kruidenthee wil maken en het leuk vind om ook zelf de mix te bereiden.
Je hebt geen voorkennis van kruiden of meditatie nodig.*

Praktische informatie:

Wanneer: Donderdag 28 september om 19:30 uur
Kosten: 25 euro voor PV leden en 40 euro voor niet PV leden (inclusief alle materialen)
Duur: 2,5 uur 
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 15

Aanmelden

De aanmelding is gesloten.


Over de docent Wien Caljouw:

Door de jaren heen heb ik meer en meer geleerd dat ik het gelukkigst ben als ik mijn hart volg. Om dit echt te kunnen doen is het belangrijk in contact te zijn met mijn lichaam en vooral om úit mijn hoofd te zijn.

Met behulp van (kruiden)meditaties leer ik vertrouwen op mijn innerlijke stem. Een voorbeeld hiervan? Eind 2022 wist ik opeens dat het tijd was om het roer om te gooien: na even zoeken wist ik dat ik nu in Noord-Spanje wilde gaan wonen.  Zonder zicht op een huis heb ik mijn huur in Nederland opgezegd en binnen een uur diende een fijn mooi huisje in Spanje zich aan.  Voor mij zit hier ook de link met de kruiden in mijn leven; die brengen mij steeds opnieuw weer terug naar binnen en als ik daar ben dan weet ik wat ze doen en wat passend is in het moment.  Handelen vanuit mijn ervaring met kruiden, versus mijn aangeleerde kennis, brengt mij bij een diepere laag met kruiden en daar klopt het.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit in Lincoln, GB, als Medical Herbalist.  Daarna heb ik daar enkele jaren een patiënten praktijk gehad tot ik in 2016 weer terug verhuisde naar Nederland.

Meer informatie?

www.puurwien.nl
welkom@puurwien.nl

*Ben je zwanger of geef je borstvoeding dan is deze workshop nu niet voor jou.  Gebruik je regelmatig medicijnen?  Neem dan van te voren contact met mij op.