Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Start je moestuin

Datum bericht: 12 januari 2023

Heb jij ook het voornemen om dit jaar eindelijk eens te starten met een (eigen) moestuin? Of ben je benieuwd hoe je het in je eigen moestuin beter aan kunt pakken gewoon benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Doe dan mee met onze workshop ‘Start je moestuin’ die we aanbieden samen met Sam en Jorian van Gelukkige Groentes. Tijdens deze praktische workshop laten we je zien hoe je een onkruidvrije moestuin(bak) aan kan leggen, hoe je de bodem voorbereidt en welke eenvoudige groentes en kruiden garantie zijn voor mooie oogsten uit eigen tuin, hoe klein ook. Wist je dat 1 m2 aan moestuin oppervlakte in 1 seizoen 12 kroppen sla en 3 kilo bonen of  6 kilo courgette of 2,5 kilo rode bietjes kan opleveren?

Wat kun je verwachten?

De workshop start met een interactieve rondleiding op de tuin, daarna ga je samen een leuke en uitdagende opdracht uitvoeren om samen een stuk grond om te toveren tot moestuin. Na afloop van deze workshop kun je thuis aan de slag en een start maken met het groeien van je eigen voedsel! Voor deze workshop is geen moestuin kennis of ervaring vereist. Deze workshop is ook uitermate geschikt om meer te leren over het telen van groentes in dichte moestuinbakken.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 1 april 2023
Locatie: Gelukkige Groentes, Hatertseweg 36 Malden (omgeving Nijmegen)
Tijd: 10.00 – 12.30 uur (inclusief lunch)
Aantal deelnemers: Minimaal 10 maximaal 20
Deelnamekosten: 37,50 euro voor PV leden (55 euro voor niet leden)

Over Gelukkige Groentes

Laat je inspireren door het verhaal van Gelukkige Groentes. In hun groentetuin worden op ecologische wijze groentes geteeld voor de lokale gemeenschap. Dit betekent minder CO2-uitstoot, meer biodiversiteit en gezondere groentes (en mensen).

Vragen?