Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Zelf zeep maken

Datum bericht: 13 juli 2023

Wil je zeep maken maar heb je de stap nog niet gezet?  Vind je het spannend om met loog te werken?  Wil je verpakkingsmateriaal in je badkamer minderen? Dan is deze workshop voor jou!  Tijdens de workshop zal je stap voor stap worden meegenomen in het proces om zeep te maken. Je leert ook hoe je veilig met loog werkt en welke beschermingsmiddelen je hiervoor kan gebruiken.

Een zeep die gemaakt is door het verzepingsproces is zacht en vriendelijk voor je huid, daarbij is het een fantastisch gevoel om je eigen zeep keer op keer te gebruiken. Aan het einde van de workshop is jouw zeep klaar, je hebt genoeg voor 3 grote stukken.  Deze mag je na 48 uur ophalen en mee naar huis nemen.

Je krijgt instructies mee over het rijpingsproces en hoe je je zeep opbergt tot die klaar is voor gebruik.  Tevens krijg je het recept mee naar huis zodat je het thuis ook kan maken. Tijdens de workshop wordt er gezorgd voor handschoenen en veiligheidsbrillen.

Praktische informatie:

Wanneer: Donderdag 5 oktober om 19:30 uur
Kosten: 45 euro voor PV leden en 60 euro voor niet PV leden (inclusief alle materialen)
Duur: 2,5 uur
Deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Over de docent Wien Caljouw:

Door de jaren heen heb ik meer en meer geleerd dat ik het gelukkigst ben als ik mijn hart volg.  Om dit echt te kunnen doen is het belangrijk in contact te zijn met mijn lichaam en vooral om uit mijn hoofd te zijn.

Een voorbeeld hiervan?  Eind 2022 wist ik opeens dat het tijd was om het roer om te gooien: na even zoeken wist ik dat ik nu in Noord-Spanje wilde gaan wonen.  Zonder zicht op een huis heb ik mijn huur in Nederland opgezegd en binnen een uur diende een fijn mooi huisje in Spanje zich aan.  Voor mij zit hier ook de link met de kruiden in mijn leven; die brengen mij steeds opnieuw weer terug naar binnen en als ik daar ben dan weet ik wat ze doen en wat passend is in het moment.  Handelen vanuit mijn ervaring met kruiden, versus mijn aangeleerde kennis, brengt mij bij een diepere laag met kruiden en daar klopt het.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit in Lincoln, GB, als Medical Herbalist.  Daarna heb ik daar enkele jaren een patiënten praktijk gehad tot ik in 2016 weer terug verhuisde naar Nederland.

Zeep maken is mijn grote hobby en nu ook mijn werk. Mijn eerste zeep maakte ik voor een vriendin die enorm veel eczeem aan haar handen had.  Ik wilde iets maken dat haar handen bij wassen beter zou maken in plaats van slechter.  Eén van de eerste keren dat ik zeep met kruiden maakte, werd alles meteen opgekocht door een collega; de eczeemhanden van haar hele gezin knapten meteen op door het gebruik van mijn zeep! Nu weet ik dat het proces van het maken van de zeep en alle ingrediënten al bijdragen aan een gezondere huid.

Meer informatie?

www.puurwien.nl
welkom@puurwien.nl