Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Fotoclub Flash

Flash

Fotoclub Flash is onderdeel van de Personeelsvereniging (PV) Radboud en is gehuisvest in Villa Oud Heyendaal op de Campus. De regels van lidmaatschap van de PV zijn van toepassing. Flash is opgericht in 1988 en heeft circa 30 leden.

Flash is een actieve fotoclub voor een brede doelgroep, van beginnend amateur tot gevorderde (hobby)fotograaf. Rekening houdend met verschillen in kennis en expertise, worden leden uitgedaagd om het eigen niveau te verhogen en kennis te delen. Daartoe worden leden gestimuleerd om actief deel te nemen aan het programma.

Doelstelling

Hoofddoelstelling van Flash is het samen organiseren en ondernemen van fotografische activiteiten: door en voor elkaar. Centraal staan de clubavonden, die er in de eerste plaats zijn om mensen met dezelfde hobby met elkaar in contact te brengen. Simpel gezegd zijn we op bij uitstek een doe-club: voor alle niveaus van de beginnende hobbyfotograaf tot de ver gevorderde amateur. Leren van elkaar staat centraal: door het stimuleren van fotografische activiteiten en door het delen en vergroten van kennis.

Activiteiten

De programmacommissie heeft de zorg voor een gevarieerd programma, maar daarbij is de inbreng en deelname van de leden onmisbaar. Uit eigen kring samengestelde werkgroepen bereiden een paar keer per jaar specifieke thema’s voor, die in een aantal sessies worden gepresenteerd aan de leden, met de hulp van deskundigen uit eigen kring of met experts van buiten. Er zijn regelmatig lezingen over verschillende fotografische disciplines. Ook doe- en oefensessies maken deel uit van het programma. Regelmatig terugkerend onderdeel van het programma zijn de foto-besprekingen; hetzij van foto’s gemaakt in opdracht rond een bepaald onderwerp, of van eigen fotowerk dat je graag besproken wilt zien.

Niet onbelangrijk is verder dat we ook onze diensten verlenen aan activiteiten en evenementen van de PV of breder in het Nijmeegse (denk aan Zevenheuvelenloop, Vierdaagse e.d.).

Studiogebruik

In onze locatie hebben we de beschikking over een bescheiden studio, die primair ingezet wordt om het samen leren te ondersteunen. Alle faciliteiten (flitslampen, statieven, negatieven-scanner, e.d.) zijn beschikbaar voor de leden, ook buiten de clubavonden. Het beheer van de studio ligt in handen van twee leden. Deze studiocommissie behartigt namens het bestuur de randvoorwaarden voor het gebruik en coördineert de gang van zaken. Maar Flash is niet opgericht om faciliteiten te bieden. Amateurfotografen die slechts op zoek zijn naar een makkelijke toegang tot een studiofaciliteit zijn hier aan het verkeerde adres, omdat je inbreng in deelname aan clubactiviteiten voorop staat.

Cursussen en workshops

Wil jij ook leren fotograferen? Of fotografeer je al maar wil je graag tips of advies? De leden van Flash organiseren regelmatig cursussen en diverse workshops, van een beginnerscursus tot een workshop voor gevorderden.

Kijk op de PV cursus pagina voor meer informatie over onze cursussen en wanneer deze aangeboden worden.

Lid worden van Flash

Wil je het hele jaar door bezig zijn met fotografie, en deel uit maken van een gezellige groep beginnende en gevorderde amateurs? Word dan lid van fotoclub Flash! Bezoek de website van Flash om meer informatie te vinden over het lidmaatschap, of om contact op te nemen met ons secretariaat.