Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Radboud Academy met korting

De Radboud Universiteit is steeds meer een ontmoetingsplek waar mensen zich samen verder kunnen ontwikkelen. Ook na het behalen van je diploma. Met jaarlijks gemiddeld 750 cursussen, trainingen en lezingen in diverse vakgebieden met Radboud Academy als overkoepelend centrum – bieden we waardegedreven programma’s voor kritische professionals en enthousiaste leergierigen. Of je nu extra kennis wilt opdoen, praktische vaardigheden wilt bijspijkeren, je blik wilt verruimen of nieuwe inzichten wilt verwerven in een inspirerend leernetwerk. Blijf van betekenis in deze snel veranderende samenleving!

Altijd 10% korting voor PV leden

Om je te blijven stimuleren bij je ontwikkeling, krijg je als lid van de PV per 1 januari 2023 10% korting op de bij- en nascholing van de Radboud Universiteit die opgenomen staat in de portal van Radboud Academy. Er zit geen maximum bedrag aan de korting en je mag meerdere keren per jaar gebruik maken van de kortingsregeling. De korting is echter niet geldig in combinatie met andere kortingsregelingen of financiële voordelen. Bachelors, masters, beroepsopleidingen, big-opleidingen en maatwerktrajecten zijn uitgesloten.

Bekijk hier het volledige cursusaanbod of blijf op de hoogte van het nieuwe cursusaanbod door dit formulier in te vullen.

Het nieuwe cursusaanbod:

Stikstofcrisis onder de Loep

In deze vierdelige cursus staan we vanuit het microbiologisch perspectief stil bij het stikstofvraagstuk, wordt de stikstofbalans in ecosystemen onder de loep genomen, evenals de juridische achtergrond van de stikstofcrisis en wordt de crisis in breder perspectief geplaatst.

Startdatum: dinsdagavond 20 september 2023
Klik voor meer informatie.

Deze cursus start zeer binnenkort al, maar hij gaat sowieso door want er zijn voldoende aanmeldingen en iedere extra aanmelding is meer dan welkom, ook op het laatste moment!

Da’s Humor

Ben jij de leukste thuis, of word je juist een beetje moe van al die grappenmakers om je heen? Om te snappen waarom humor soms zo fijn en soms juist zo irritant is, helpt het om een beetje uit te zoomen. Want humor is zoveel meer dan lekker lachen. Humor gaat over grenzen en over relaties, over wie je bent en waar je voor staat. Het raakt aan de kern van ons bestaan en verdient juist daarom ook af en toe een kritische blik. Deze vijfdelige cursus gaat in op de wondere wereld van grappen, grollen en gein. We behandelen die wereld vanuit verschillende perspectieven, en met oog voor zowel de vrolijke als de minder vrolijke kanten van humor. Onder meer de relatie tussen humor en religie, en tussen humor en de vrijheid van meningsuiting komen aan bod.

Startdatum: donderdagavond 26 oktober 2023
Klik hier voor meer informatie.

‘God’ als Politieke Factor

In de publieke arena is de discussie over religieus geloof niet meer weg te denken. ‘God’ blijkt tot op heden een politieke factor te zijn gebleven. De samenleving, de politiek en de overheid worden voortdurend voor dilemma’s geplaatst. De afnemende vertrouwdheid met vanouds in Nederland aanwezige religieuze stromingen en de zichtbare aanwezigheid van de islam stellen deze dilemma’s op scherp. Hoe moeten wij met deze kwesties omgaan? Met de Nederlandse context in gedachte, gaat deze vierdelige avondcursus in op de grondslagen van de verhouding tussen geloof, ongeloof en politiek.

Startdatum: dinsdagavond 31 oktober 2023
Klik hier voor meer informatie.

Honderd Jaar Universiteit in Nijmegen

In oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit honderd jaar. Opgericht als (Roomsch) Katholieke Universiteit te Nijmegen opende zij in 1923 vol verwachting haar deuren – klein, maar allesbehalve bescheiden. Honderd jaar later mag de Nijmeegse universiteit het predicaat ‘katholiek’ niet meer voeren. Duizenden mensen hebben in de voorbije eeuw een tocht door de bochtige geschiedenis van de universiteit gemaakt, van studenten tot (wetenschappelijk) medewerkers, van priesters tot bestuurders, van portiers tot professoren. In een reeks van vijf colleges staan wekelijks één of twee kopstukken centraal. Zij vormen de leidraad voor een min of meer chronologisch overzicht van de geschiedenis van de universiteit.

Startdatum: woensdagavond 1 november 2023
Klik hier voor meer informatie.

AI in Perspectief

In het dagelijks leven hebben we meer met kunstmatige intelligentie te maken dan we doorgaans beseffen. Denk aan zelfparkerende auto’s of aan de algoritmes die bepalen welke berichten je via sociale media te zien krijgt en welke niet. Ben jij nieuwsgierig naar de verschillende wijzen waarop AI jouw leven beïnvloedt? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Startdatum: woensdagavond 15 november 2023
Klik voor meer informatie.

Klimaatverandering & Kolonialisme

Deze vijfdelige cursus behandelt de historische context van de koloniale logica van exploitatie en het idee dat de natuur grenzeloos tot onze beschikking staat, en laat zien hoe die logica tot op de dag van vandaag doorwerkt in de wereldwijde dynamiek van klimaatverandering. Er wordt in het bijzonder stilgestaan bij de invloed van het Nederlandse koloniale verleden op het Nederlandse milieu-, klimaat- en landbouwbeleid.

Startdatum: donderdagavond 16 november 2023
Klik voor meer informatie.