Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Meerdaagse reis 2024: Opatija Istrië

Beste mensen,

Eindelijk is het zover! Samen met de OAD hebben we weer een mooie reis klaargemaakt om samen van te genieten. De reis zal zijn van maandag 7 oktober t/m woensdag 16 oktober 2024.

Wat kun je verwachten?

Dit jaar gaan we naar Istrië, de meest noordelijke streek van Kroatië, naar het plaatsje Opatija. De Romeinen noemden de streek al het ‘Terra Magica’, oftewel het magische land. Je kunt je verheugen op een intens blauwe zee, een prachtig groen achterland, mediterrane droomstadjes, een heerlijke Zuid-Europese keuken en niet te vergeten het fijne klimaat!

We logeren in een  hotel op 10 minuten lopen van het centrum, hotel Istra. Hier blijven we de hele vakantie. Op de heen en de terugreis overnachten we in Duitsland.

Foto reis RS 2024

We bezoeken het middeleeuwse bergdorpje Mošćenice, waar we ook gaan genieten van lokale wijnen en gerechten uit Istrië. De volgende dag gaan we naar Pula met het Romeinse Amfitheater en daarna varen we naar de Brijuni eilanden, bestaande uit veertien grote en kleine eilanden, een Nationaal Park. Na aankomst stap je in een treintje voor de rondleiding door dit prachtige gebied. Je bezoekt onder meer de ruïnes van een Romeinse villa, een archeologisch museum en het safaripark.

We bekijken  de prachtige kustlijn en eilanden van Istrië vanaf het water. Misschien zie je ook nog dolfijnen! Onderweg wordt er een lunch met vis of vlees voor je klaar gemaakt en kun je de gelijknamige plaats Cres bezoeken.

Na een rustige ochtend breng je een bezoek aan Rovinj, dit schilderachtige stadje werd eeuwen geleden op een eiland voor de kust gebouwd en vormde een uitstekende bescherming tegen indringers. Vandaag de dag zijn de smalle straatjes en mooie pleinen een inspiratiebron voor kunstenaars. Je bezoekt o.a. de St. Eufemia kerk, de Barokke Boog van Balbi en het Franciscaans klooster. In de avond maak je een boottocht en geniet je van de zonsondergang.

Op de vrije dag kun je een wandeling maken over de boulevard van Opatija of een duik in de zee of het zwembad nemen.

De volgende dag na het ontbijt rijden we naar Poreč. Je brengt hier een bezoek aan het historische centrum met het Maraforplein, de toren van Poreč en de Sint Eufrasiusbasiliek. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 6e eeuw en prijkt tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dan is het weer tijd voor de terugreis met op de laatste dag een afscheidsdiner.

Voorwaarden deelname en kosten:

We reizen met een comfort class touringcar van de OAD, voorzien van toilet, koelbox, koffie-/thee faciliteiten, DVD apparatuur en airconditioning.

Alle excursies zijn inbegrepen. De reis is op basis van half pension.

De kosten voor deze reis zijn:
- 20 – 24 betalende deelnemers € 1.189,- per persoon
- 25 – 29 betalende deelnemers € 1.079,- per persoon
- 30 of meer betalende deelnemers € 1.009,- per persoon

Toeslag eenpersoonskamer: € 199,-

DE REIS IS INMIDDELS VOLGEBOEKT!

Vragen?

Vragen? Neem dan contact op met: Ineke Wienen ( iwienen@fo.nl)

Handig om te weten:
Een 10-daagse busreis naar Istrië betekent dat je lang in de bus zit, maar aan de andere kant ook veel ziet. Omdat het op de verschillende plekken, die we gaan bezoeken, veel lopen is, moet men goed ter been zijn. Dat betekent helaas dat er geen mensen met een rollator mee kunnen.

_____________________________________________________________________________

De vorige meerdaagse reis (2023) ging naar de Toscane in Italië. Ben je benieuwd naar een terugblik van de deelnemers? Kijk dan hier.