Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Meerdaagse reis 2023: TOSCANE

Ook dit jaar hebben we weer een mooie reis gepland staan voor de Radboud Senioren. In de wandelgangen hoorden we al wat suggesties en we zijn daarmee aan de gang gegaan. Met als resultaat een optie op een reis naar Toscane, Italië, in samenwerking met OAD tours. We vertrekken op maandag 18 september en komen terug op woensdag 27 september. In totaal zijn we 10 dagen onderweg.

toscane reis 2

Wat kun je verwachten?

We vertrekken uit Nijmegen en onderweg wordt ons een heerlijk kopje koffie aangeboden, zoals we dat van de OAD gewend zijn. We overnachten in de Franse Elzas of in zuid-Duitsland.

We brengen een bezoek aan PISA, waar we de schitterende monumenten op de campo bekijken. In de middag bezoeken we de beroemde marmergroeve van CARRARA.

We gaan o.l.v. een gids varen langs de CINQUETERRE. We gaan eerst met de trein naar MONTEROSSO en vandaar met de boot naar PORTOVENERE.

Naar FLORENCE gaan we ook met de trein vanuit Montecatini. Daar zal een gids ons de highlights van de stad laten zien. Daarna kun je zelf door de stad dwalen.

We rijden door het Toscaanse landschap naar SIENA, waar een gids ons rondleidt en waar we de kathedraal van binnen gaan bezoeken.

Siena

De Etruskische stad VOLTERRA en het middeleeuwse stadje SAN GIMIGNANO bezoeken we op eigen gelegenheid.

Tot slot een bezoek aan LUCCA met een wijnproeverij. We kunnen daar ook lunchen op eigen kosten.

Dan zit deze prachtige reis er weer op en rijden we via een overnachting in Duitsland weer terug naar Nijmegen. Onderweg wordt ons nog een afscheidsdiner geserveerd.

Waar overnachten we?

Op de heen en terugreis hebben we een overnachting in Duitsland of Frankrijk. In Italië verblijven we in het centrum van Montecatini Terme in een 4 sterrenhotel, hotel Biondi, op basis van half pension. Het hotel beschikt over Wifi, een lift, lounge, een bar en restaurant, een terras en een binnenzwembad. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV en airco. De badkamer beschikt over bad/douche, toilet en föhn. ’s Morgens staat er een ontbijtbuffet voor ons klaar en ’s avonds wordt driegangen diner geserveerd. Ook het welkomstdrankje wordt niet vergeten.

Voorwaarden deelname en kosten:

De kosten van deze reis bedragen bij deelname van 30 personen €975, -p.p. all-in, bij deelname van 25-29 personen €1045, - p.p. all-in en bij deelname van 20-24 personen €1155, - p.p. all-in. Toeslag eenpersoonskamer €170, -
Wil je mee, maar ben je geen lid van PV Radboud? Dan betaal je €30, - extra.

Er kunnen maximaal 30 personen mee!

LET OP: Aanmelden is helaas niet meer mogelijk
Wel aangemeld en vragen? Neem dan contact op met:

Ineke Wienen of Maria Robbers
iwienen@fo.nl     mariarobbers@kpnplanet.nl

Handig om te weten:
Een 10-daagse busreis naar Toscane betekent dat je lang in de bus zit, maar aan de andere kant ook veel ziet: een prachtig stukje Italië. Omdat het in de verschillende steden, die we gaan bezoeken, veel lopen is, moet men goed ter been zijn. Dat betekent helaas dat er geen mensen met een rollator mee kunnen.

_____________________________________________________________________________

De vorige meerdaagse reis (van maandag 29 augustus t/m woensdag 7 september 2022) ging naar de Provence in Frankrijk. Ben je benieuwd naar een terugblik van de deelnemers? Kijk dan hier.