Personeelsvereniging Radboud
Zoek in de site...

Een terugblik op de meerdaagse reis naar de Provence

Afgelopen september hebben mijn man en ik via de PV de 'Geuren en kleurenreis naar de Provence' gemaakt. Het was voor ons de eerste keer dat we met een groepsreis meegingen. Best wel een beetje spannend dus.

Via de opstapplaats in Nijmegen gingen we de eerste dag richting Parijs met een koffiestop in Antwerpen. Onze chauffeur Willem was een toppertje, erg relaxed, dat bleek toen we in de spits door het centrum van Parijs reden. We maakten een mooie rondrit langs alle bezienswaardigheden en waren in de gelegenheid om bij de Eiffeltoren nog een wandelingetje langs de Seine te maken.Na het diner in een Franse bistro gingen we op weg naar het overnachtingshotel. Hier waren wat problemen bij het inchecken, maar dat is keurig opgelost door Ineke, onze Radboudreisleidster.

De tweede dag gingen verder richting de Provence. Hier verbleven we in een charmant hotel vlakbij de mooie stad Uzès. Vanuit dit hotel vertrokken we iedere dag om de Provence te verkennen. Hoogtepunt voor ons waren de prachtige steden Arles, Nimes, Avignon. De tocht naar de top van de mont Ventoux hadden we niet graag willen missen. De grot van Aven d’Orgnac met het klank en lichtspel was indrukwekkend. Een tocht door de Camargue en de Cévennes ontbrak ook niet

In de 10 dagen dat deze reis duurde, hebben we veel van de Provence gezien. Het was een vol programma, soms vermoeiend, maar we hebben genoten.

Dank aan Ineke, onze geweldige reisleidster, dank aan Willem, de fijne chauffeur en ook dank aan de medereizigers voor de gezelligheid.

Mietske en Wijnand Wijers