pwoweb_slider

Onderwijs

Over opvoeding en onderwijs hebben we allemaal een mening. Iedereen weet er wel iets van én heeft er zelf mee te maken (gehad). Pedagogen en onderwijskundigen bestuderen het gedrag van mensen en de processen die zich tussen hen afspelen in opvoeding, onderwijs, vorming en hulpverlening.

Onderzoek

De pedagogiek levert vanuit wetenschappelijk onderzoek een bijdrage aan de verbetering, verandering en preventie van problemen bij kinderen, jongeren en jong volwassenen. Onderwijswetenschappen doet dat in het onderwijs op alle niveaus: van primair onderwijs tot het leren in arbeidsorganisaties.

Kom bij ons langs

Open dagen, 4 vwo-dagen, voorlichtingsavonden, proefstuderen... Als je meer wilt weten over onze opleidingen, biedt de Radboud Universiteit je verschillende momenten en mogelijkheden om je verder te oriënteren.

Alumni netwerk

Wij blijven graag in contact met oud-studenten en medewerkers van onze opleiding. Dat doen we onder andere op onze jaarlijkse PWO-netwerkdag, en via onze alumnigroep op LinkedIn.

IN

RU COOL

Onder de naam RU COOL (Centrum voor Ontwikkeling, Opvoeding en Leren) sluiten wij samenwerkingsverbanden met belangrijke werkgevers in de regio en worden vraag en aanbod op het gebied van stageplaatsen, praktijkvragen en onderwijsbehoefte op elkaar afgestemd.

De samenwerking bestaat uit:

  • de mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen
  • de mogelijkheid voor de werkgever om praktijkvragen te laten onderzoeken
  • de mogelijkheid om over en weer onderwijs te verzorgen

PWPO

Wilt u graag stagiaires begeleiden op uw basisschool? En vindt u het belangrijk dat zij lessen ontwerpen en geven op basis van wetenschappelijke inzichten?

Dan zijn stagiaires van Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs (PWPO) wellicht iets voor u.

Nascholing

nascholingPWO

Nascholing, bijscholing, postacademisch onderwijs: de Radboud Universiteit heeft aanbod voor diverse doelgroepen en in uiteenlopende disciplines.

Bekijk het aanbod voor Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen.

Kennispunt PWO

Het kennispunt PWO is bedoeld om vragen uit het werkveld te vertalen naar opdrachten voor studenten. Dit gebeurt binnen de cursus die het beste aansluit bij de vraag, begeleid door docenten en onderzoekers van de opleiding.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • het begeleiden van cliënten of leerlingen die extra begeleiding kunnen gebruiken
  • zorginstellingen, onderwijsinstellingen, gemeenten of andere organisaties die op zoek zijn naar een wetenschappelijk onderbouwd antwoord op een praktijkvraag