Gelukkige studenten: dat wil u toch ook?

De positieve psychologie is dé stroming binnen de psychologie die onderzoekt wat mensen gelukkig maakt en hoe je dit geluk kunt bevorderen. Centraal staan daarbij de krachten en mogelijkheden van een persoon, in plaats van de focus op pathologie. In 2014 is Prima Psychologie opgericht door Dieuwertje Koster en Lieke Verhagen. Dit bedrijf organiseert trainingen, workshops en teamdagen op het gebied van de positieve psychologie. Met als missie het geluk van mensen te vergroten zodat mensen zelf kiezen voor het leven dat ze willen leiden, nemen zij de wetenschap als uitgangspunt en combineren ze dit met praktische opdrachten voor het dagelijkse leven. Tevens verrichten zij onderzoek naar de activiteiten die ze uitvoeren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.primapsychologie.nl.
In 2014 is er gestart met een pilotstudie bij studenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Uit onderzoek blijkt dat studenten aan de universiteit een verhoogd risico lopen op mentale problemen vanwege de vele levensveranderingen in deze ontwikkelingsfase en de studiedruk die zij ervaren. Prima Psychologie heeft aan 30 studenten een 10-weekse training aangeboden en resultaten vergeleken met een controle groep. Één van de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek is dat studenten in de trainingsgroepen, in vergelijking met de controlegroep, minder stress, meer positieve emoties en een betere mentale gezondheid rapporteerden.
Bent u benieuwd geworden naar de training die Prima Psychologie ontwikkeld heeft en de resultaten van het onderzoek? Wilt u daarnaast zelf ervaren hoe een oefening uw eigen leven kan beïnvloeden?

Handout workshop 18 maart (pdf, 647 kB)