RU COOL

Wat is RU COOL?

Onze studenten staan midden in de maatschappij. Tijdens hun opleiding moedigen we ze aan om kennis niet alleen binnen de muren van de universiteit te zoeken, maar ook in de praktijk. Ze ontwikkelen zich op die manier tot een veelzijdige scientist-practitioner.

RUCOOLZe leren zich, net als ervaren professionals, af te vragen welke expertise nodig is in de verschillende contexten waarin ze werkzaam zijn. Dat doen ze niet alleen tijdens hun masterstage, maar ook al eerder in hun studie, als ze hun kennis in praktijk brengen door het doen van vrijwilligerswerk. Het verschil maken in de maatschappij vanuit een onderzoekende houding en met een kritische blik. Dat verwachten we van onze studenten. Tijdens hun opleiding en in hun verdere loopbaan.

Via RU COOL leggen we de verbinding tussen onze opleidingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de (ortho)pedagogische en onderwijspraktijk. We werken samen met partners uit de GGZ, de gehandicaptenzorg en het onderwijs en organiseren activiteiten om elkaar te informeren en kennis te delen.

Partners

Huidige partners van RU COOL zijn: CONRISQ groep, Driestroom, Koninklijke Kentalis, Pluryn, Visio.

Het onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen wil graag samenwerken met organisaties in het werkveld van pedagogen, orthopedagogen en onderwijskundigen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen of hebt u behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met dr. Judith Stoep.