Portret van Asha Parisius

Ik sta aan het stuur van mijn leven, wat kracht en vertrouwen geeft.

Van nature ben ik een nieuwsgierig aagje. Ik sta altijd open voor een nieuwe belevenis, avontuur en uitdaging. Dit maakt dat ik graag vooruit wil gaan, wil blijven groeien en me dus wil blijven ontwikkelen in alle aspecten in mijn leven. Door mezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen haal ik meer voldoening uit mijn werk en privé. Ik ben me bewust van wat ik in mijn mars heb en wat ik juist nog kan verbeteren. Tegelijkertijd verrijkt het mijn werkomgeving en mijn contacten. Het maakt mijn leven aantrekkelijker; tenslotte breng je een groot deel van je leven werkend door.

Tijdens een meerdaagse NLP training voor professionals heb ik o.a. geleerd dat ik door mezelf verder te ontwikkelen, ik steeds beter inzicht krijg in wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta. Ik sta aan het stuur van mijn leven, wat kracht en vertrouwen geeft. In december 2022 heb ik het Leiderschapsprogramma van de Radboud University afgerond. Goed leiderschap is van groot belang in mijn rol als leidinggevende bij het programmabureau. Als leidinggevende ben je nodig om de missie en strategie, een goed HR-beleid en een gezonde academische cultuur te realiseren en deze verder te brengen. Je hebt een cruciale rol in de bijdrage die je team levert om tot betere resultaten te komen. Ik vond het fijn om gedurende 3 maanden uitgebreid stil te staan bij o.a. de kern van het leiderschap, gespreksvaardigheden en samenwerken in teams. Ik heb mijn werkprocessen herontworpen en waardevolle contacten gelegd met andere teamleiders, met wie ik ervaringen kon delen.

Mijn conclusie: professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand rondom de ontwikkeling van je zelfbewustzijn, identiteit, talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen. Zowel persoonlijk als zakelijk!

Geschreven door
A.R.Y. Parisius (Asha)
A.R.Y. Parisius (Asha)
Asha Parisius is Manager Programmabureau Leven Lang Ontwikkelen bij Radboud Academy.