Portret van Iris Koops

Ik voel me juist comfortabel dáár waar ik gezonde spanning kan voelen.

Hoe blijf ik mezelf ontwikkelen? Dit is een vraag waar ik regelmatig bij stil sta. Op mijn studie communicatiewetenschap is er namelijk een leerlijn waarin je zelf mag bepalen hoe je jezelf wilt blijven ontplooien. Voor ieder studiejaar stel je minstens drie doelen op waar je gedurende het jaar aan wilt werken, om vervolgens activiteiten zoals cursussen en workshops te volgen om je doelen te bereiken. Dit stimuleert mij om iedere jaar weer stil te staan bij wat mijn doelen eigenlijk zijn en hoe ik deze kan realiseren. Zo heb ik afgelopen jaar cursussen gevolgd in tijd- en stressmanagement, een workshop illustreren en creatief schrijven gedaan en heb ik mij verder verdiept in het toekomstige werkveld.

Mijn studie is niet de enige plek waar ik mezelf blijf ontwikkelen. Ook buiten mijn studie om probeer ik kritisch naar mezelf te kijken. De wereld om ons heen verandert continue en daar wil ik altijd in mee blijven groeien. Ik voel me juist comfortabel dáár waar ik een gezonde spanning kan voelen. Dat laat mij weten dat er nieuwe leermomenten op mij wachten. Zo probeer ik alle kansen die op mijn pad komen met beide handen aan te pakken.


Bang zijn voor iets nieuws is voor mij dan ook geen excuus en vaak brengt het juist veel moois. Daarom sta ik aan het einde van de dag altijd stil bij wat de dag mij gebracht heeft en wat ik graag mee wil nemen naar morgen.
Er is nog veel waar ik in kan groeien en ontwikkelen. Welke kant ik precies op zal gaan durf ik nu nog niet te zeggen, maar ik ben vastberaden om elke uitdaging die op mijn weg komt aan te gaan.

Geschreven door
L. Arink (Lynn) MSc
Iris Koops is student-ondersteuner marketing en communicatie bij Radboud Academy.