Foto van grasveld met mensen
Foto van grasveld met mensen

Leadership for Sustainable Events

Wat is de volgende stap die jij gaat zetten om jouw evenement écht te verduurzamen? Ontdek de kracht van duurzaam leiderschap tijdens deze inspirerende Green Events training. In 3 dagen dompelen we je onder in theoretische inzichten, praktische voorbeelden en essentiële leiderschapsvaardigheden, allemaal gericht op het integreren van duurzaamheid in jouw werk als creatieve eventprofessional.

  Algemeen

  Over deze training

  Deze training is een samenwerking met Green Events en is speciaal bedoeld voor eventprofessionals die zich willen professionaliseren op het vlak van duurzaamheid. Laat je inspireren door experts uit zowel de academische wereld als de praktijk, en leer hoe je met concrete plannen kunt inzetten op verandering binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over de training? Lees hier meer over het programma en reserveer je plek voor 15 juli om te profiteren van de earlybirdprijs.

  Startdatum

  05 november 2024
  Plaats
  Nijmegen
  Kosten
  € 1.750
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting.
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Inclusief lunches, koffie, thee en lesmateriaal. Earlybirdprijs is € 1.650,- (tot 15 juli).
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  05 november 2024, hele dag
  19 november 2024, hele dag
  03 december 2024, hele dag
  Aantal bijeenkomsten
  3

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Eindresultaat
  Certificaat
  Aanbieder
  Radboud Academy

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact met ons op.

  Programma

   

   

  Bijeenkomst 1

  Prof. dr. Maria Hopman - Wat is de rol van beweging voor onze gezondheid?  
  De mens is gemaakt om te bewegen. Duizenden, miljoenen jaren geleden ten tijde van het jagen en verzamelen bewogen we waarschijnlijk 4 tot 7 uur op een dag. Onze genen passen bij een actieve leefstijl. Echter de laatste 50 tot 100 jaar bewegen we steeds minder. De helft van de Nederlandse bevolking beweegt geen half uur per dag. Deze beweegarmoede is geassocieerd met meer dan 30 chronische ziekten waarvan de hart- en vaatziekten en suikerziekte belangrijke voorbeelden zijn. Tijdens het bewegen zijn onze spieren actief en die hebben daar zuurstof en brandstof voor nodig. Om dat aangevoerd te krijgen moeten hart en longen harder werken en worden de bloedvaten goed doorbloed. Goede bloedvaten zijn van belang voor al onze organen denk aan hart, nieren en hersenen. In dit college wordt het belang van bewegen vanuit een evolutionair perspectief uiteengezet, toegelicht waarom bewegen van belang is voor onze gezondheid en tips en tricks gegeven hoe je gezond kunt bewegen.

  Bijeenkomst 2

  Dr. Manon van den Berg - Wat is de rol van gezonde voeding en wat verstaan we daar precies onder? 
  Voeding is een eerste levensbehoefte. Dat een goed samengestelde voeding bevorderlijk is voor de gezondheid weet iedereen. Maar wat is eigenlijk het effect van een ongezonde voeding op onze gezondheid? En hoe gezond is het aanbod van voeding in onze maatschappij? In de media worden veel uitspraken gedaan over gezonde voeding en komen veel hypes voorbij. Echter, weten wát goede voeding is, vraagt om gedegen wetenschappelijk onderzoek. Een belangrijk deel van voedingsonderzoek is gericht op de vraag welke voedingsfactoren een gunstig of juist ongunstig effect op de gezondheid hebben en in welke mate of bij welk niveau van inname dat dat het geval is. Het totaal overzicht aan epidemiologisch onderzoek is samengevat in de zogeheten ‘Richtlijnen goede voeding’ van de Gezondheidsraad. In dit college wordt besproken wat het verband is tussen ongezonde voeding en gezondheid. Daarnaast wordt toegelicht waaruit een gezonde voeding bestaat en wat de invloed daarvan is op het voorkomen van welvaartsziekten.

  Bijeenkomst 3

  Dr. Jacqueline van der Meij - Waarom slapen we eigenlijk?
  Een groot gedeelte van ons leven brengen we slapend door, wat al aangeeft dat slaap dus wel belangrijk moet zijn voor ons bestaan. Maar is het een tijd van rust, zoals vaak gesteld wordt, of vinden er in deze periode met weinig externe invloeden juist belangrijke lichamelijke processen plaats? Door de week wat kortere nachten maken of zelfs een nacht slaap totaal overslaan; “ach, dat haal ik in het weekend wel weer in”, is een vaak gehoord argument. Maar is dat eigenlijk wel zo? Dan zijn er ook de bekende vroege vogels (ochtendmensen) en nachtuilen (avondmensen). Maar is onze maatschappij wel ingesteld op deze verschillende slaappatronen? In dit college wordt dieper ingaan op deze en nog veel meer vragen over wat slaap is, welke functies aan slaap worden toegeschreven en wat de invloed van slaap op onze gezondheid is.   

  Bijeenkomst 4

  Prof. dr. Anne Speckens - Een gezonde geest in een gezond lichaam: de mogelijke bijdrage van mindfulness aan een gezonde leefstijl 
  Mindfulness is met aandacht aanwezig zijn bij wat er is, of het nu prettig of onprettig is, met een grondhouding van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid. Het kan helpen om het lichaam beter te leren kennen en je meer bewust te worden van emoties en gedachten. Daarnaast kan mindfulness helpen om je automatische patronen of gewoonten beter in het vizier te krijgen. Dat laatste geeft je dan weer de mogelijkheid om je af te vragen of die gewoonten “gezond” zijn of niet en “gezondere” manieren van omgaan met situaties uit te proberen. Onderzoek heeft laten zien dat mindfulness behulpzaam kan zijn voor mensen met psychische klachten of chronische lichamelijke ziekten, maar bijvoorbeeld ook voor professionals in de gezondheidszorg of onderwijs.   

  Portret van Maria Hopman

  Prof. dr. Maria Hopman

  Lees meer over Maria
  Portret van Manon van den Berg

  Dr. Manon van den Berg

  Lees meer over Manon
  Portret van Jacqueline van der Meij

  Dr. Jacqueline van der Meij

  Lees meer over Jacqueline
  Portret van Anne Speckens

  Prof. dr. Anne Speckens

  Lees meer over Anne

  Kosten

  De kosten van deze training zijn € 1.750,00 inclusief lunches, koffie, thee en lesmateriaal (vrijgesteld van BTW). Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting. Lees hier meer over korting en subsidie

  Inschrijving

  Je kunt je inschrijven voor dit programma door onderstaand formulier in te vullen. Met het verzenden van het formulier is je inschrijving definitief. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Als het programma vol zit, kom je op een wachtlijst te staan. Wil je annuleren, dan zijn er mogelijk kosten aan verbonden. Meer hierover lees je in onze algemene voorwaarden

  7 tot 14 dagen voor de start van het programma ontvang je een mail met informatie voor de eerste bijeenkomst en de factuur. Om deel te kunnen nemen aan het programma is het vereist dat je de betaling voor de aanvangsdatum voldoet. Heb je 7 dagen voor de start nog niks ontvangen? Controleer dan je spambox en/of neem contact met ons op.

  Door je in te schrijven deel je persoonsgegevens met ons. Je kunt erop vertrouwen dat we je persoonsgegevens met zorg en vertrouwelijk behandelen. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring

  Schrijf je nu in

  * Verplicht veld

  Je kunt je hier inschrijven voor de leergang Leadership for Sustainable Events, speciaal bedoeld voor eventprofessionals die zich willen professionaliseren op het vlak van duurzaamheid. Schrijf je je uiterlijk maandag 15 juli in, dan profiteer je van de earlybirdprijs van € 1.650,-. Daarna is de prijs € 1.750,-.

  Ken je nog iemand voor wie de leergang ook interessant kan zijn? Dan waarderen we het zeer als je die persoon ook op de leergang wilt attenderen.

  Heb je gestudeerd aan de Radboud Universiteit?
  Heb je al eerder nascholing of vervolgonderwijs aan de Radboud Universiteit gevolgd?
  Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuw opleidingsaanbod en nieuwe ontwikkelingen van Radboud Academy?

  Algemene voorwaarden

  Hierbij attenderen we je graag op de algemene voorwaarden van Radboud Academy.

  Ga je akkoord met de algemene voorwaarden?