Lessetting maatwerkprogramma Radboud Academy
Lessetting maatwerkprogramma Radboud Academy

Maatwerkleergang Ethisch Leiderschap

In een tijd waarin organisaties geconfronteerd worden met complexe uitdagingen zoals duurzaamheid, toegankelijkheid en ethisch beheer, speelt het begrip van kernwaarden een cruciale rol. Deze leergang biedt bestuurders uit diverse sectoren de kans om hun persoonlijke en organisatorische waarden te herontdekken en te verfijnen, wat essentieel is voor effectief leiderschap in een steeds veranderende omgeving.

  Algemeen

  Over de leergang 

  Ontworpen door de Radboud Academy en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, nodigt deze leergang deelnemers uit om de impact van kernwaarden op organisatiebeheer te verkennen. Door interactie met wetenschappers en stakeholders en het onderzoeken van casestudies, krijgen deelnemers inzicht in hoe hun waarden kunnen helpen bij het navigeren door hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. De leergang moedigt een diepgaande reflectie aan op persoonlijke ethiek en hoe deze de interactie met de omgeving beïnvloedt. Het uiteindelijke doel? Het bevorderen van inclusievere en ethisch verantwoorde bedrijfsvoering. 

  Voor wie is de leergang bedoeld?

  De leergang is specifiek ontworpen voor bestuurders die hun impact willen vergroten door een beter begrip en toepassing van hun kernwaarden.

  Wat levert de leergang op?  

  • Dieper inzicht in persoonlijke en organisatorische waarden;
  • Bewustzijn van ethische posities en hoe deze de interactie met stakeholders beïnvloeden;
  • Vaardigheden om waarden af te wegen en aan te passen aan veranderende maatschappelijke contexten.

  Wat zeggen oud-deelnemers over de leergang?

  Radboud Academy en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben deze leergang ontwikkeld voor de bestuurders van Woonkr8, het samenwerkingsverband van 20 woningcorporaties in de woningmarktregio Arnhem-Nijmegen. Deelnemers uit die maatwerktraining zeggen over deze leergang:

   Mooie combinatie van theorie, oefening, praktijk en gesprek. Didactisch sterk. Goede sprekers en vanuit verschillende perspectieven rondom het thema wonen.

  De bijeenkomsten waren inspirerend met genoeg stof tot dialoog.

  Over onze aanpak

  Onze programma's kunnen op maat worden aangepast. Of het nu gaat om het volledige programma of slechts een deel ervan, wij bieden maatwerkopties aan die aansluiten bij jouw wensen en doelen. Heb je interesse in maatwerk? Samen voeren we een probleemanalyse uit en bekijken we hoe we jouw vraagstuk centraal kunnen stellen. Met onze expertise ontwikkelen we een verrassend leerprogramma om je kennis en vaardigheden op dit gebied te vergroten.

  De Radboud Universiteit biedt als opleidingspartner:

  • Een unieke mix van science, skills, and society, waarbij onderzoek en vaardigheden worden verbonden met maatschappelijke vraagstukken en praktijkuitdagingen;
  • Een visie op leren. We denken vanuit verschillende invalshoeken met je mee, voorbij het aanvankelijke vraagstuk;
  • Een aanpak van co-creatieve sessies, waarbij wetenschappers, praktijkexperts, partners uit je eigen organisatie en vertegenwoordigers van de doelgroep bij elkaar komen;
  • Een interventie met een leerprogramma die past bij de context van jou als opdrachtgever;
  • Een advies voor een mogelijk vervolg, met aandacht voor denk-, doe- en ontwikkelkracht en het creëren van maatschappelijke impact.

  Factsheet

  Type onderwijs
  Leergang
  Aanbieder
  Radboud Academy

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze maatwerkleergang? Of ben je benieuwd hoe we het programma geheel op maat voor jouw organisatie kunnen ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.