Lessetting maatwerkprogramma Radboud Academy
Lessetting maatwerkprogramma Radboud Academy

Maatwerkprogramma Ethisch Leiderschap

In een tijd waarin organisaties geconfronteerd worden met complexe uitdagingen zoals duurzaamheid, toegankelijkheid en ethisch beheer, speelt het begrip van kernwaarden een cruciale rol. Dit programma biedt bestuurders uit diverse sectoren de kans om hun persoonlijke en organisatorische waarden te herontdekken en te verfijnen, wat essentieel is voor effectief leiderschap in een steeds veranderende omgeving.

  Algemeen

  Over dit programma 

  Ontworpen door de Radboud Academy en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, nodigt deze leergang deelnemers uit om de impact van kernwaarden op organisatiebeheer te verkennen. Door interactie met wetenschappers en stakeholders en het onderzoeken van casestudies, krijgen deelnemers inzicht in hoe hun waarden kunnen helpen bij het navigeren door hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Het programma moedigt een diepgaande reflectie aan op persoonlijke ethiek en hoe deze de interactie met de omgeving beïnvloedt. Het uiteindelijke doel? Het bevorderen van inclusievere en ethisch verantwoorde bedrijfsvoering. 

  Voor wie is deze training bedoeld?

  De leergang is specifiek ontworpen voor bestuurders die hun impact willen vergroten door een beter begrip en toepassing van hun kernwaarden.

  Wat levert deze training op?  

  • Dieper inzicht in persoonlijke en organisatorische waarden;
  • Bewustzijn van ethische posities en hoe deze de interactie met stakeholders beïnvloeden;
  • Vaardigheden om waarden af te wegen en aan te passen aan veranderende maatschappelijke contexten.

  Wat zeggen oud-deelnemers over deze training?

  Radboud Academy en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben deze training ontwikkeld voor de bestuurders van Woonkr8, het samenwerkingsverband van 20 woningcorporaties in de woningmarktregio Arnhem-Nijmegen. Deelnemers uit die maatwerktraining zeggen over dit programma:

   “Mooie combinatie van theorie, oefening, praktijk en gesprek. Didactisch sterk. Goede sprekers en vanuit verschillende perspectieven rondom het thema wonen.”

  “De bijeenkomsten waren inspirerend met genoeg stof tot dialoog."

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Aanbieder
  Radboud Academy

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze maatwerktraining? Of ben je benieuwd hoe we het programma geheel op maat voor jouw organisatie kunnen ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.