Man op berg
Man op berg

25-uurs vervolgcursus Schematherapie

Heb je de basiscursus Schematherapie gevolgd en al enige ervaring? In de vervolgcursus verdiep je je in de toepassing van cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en interpersoonlijke technieken bij persoonlijkheidsstoornissen. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Heb je de basiscursus Schematherapie afgerond en al enige ervaring in de praktijk? Deze vervolgcursus van 25 uur vergroot jouw vaardigheden in het werken met cliënten met complexe persoonlijkheidsstoornissen en/of hardnekkige of recidiverende As I stoornissen. Daarnaast krijg je meer zicht op de interactie tussen jouw  eigen schema’s en die van de cliënt, en hoe je hier mee om kunt gaan binnen de therapeutische relatie.

  Na afloop van deze cursus:

  • Beschik je over gevorderde kennis en vaardigheden met betrekking tot specifieke schematherapeutische behandelingstechnieken bij specifieke persoonlijkheidsstoornissen; 
  • Heb je kennis om te werken vanuit een casusconceptualisatie en modusmodel bij complexe problematiek;
  • Ken je de modusmodellen voor alle persoonlijkheidsstoornissen; 
  • Heb je voldoende kennis om schematherapeutische interventies toe te passen in individuele schematherapie, ook in moeilijke situaties met de cliënt; 
  • Zijn je kennis en vaardigheden wat betreft het hanteren van de therapeutische relatie bij mensen met persoonlijkheidsstoornissen verdiept;
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Instroomeisen:

  • Afgeronde 25-uurs basiscursus Schematherapie
  • Je behandelt patiënten in langer durende trajecten binnen de Specialistische GGZ. 

  Let op:

  • Per cursusgroep mag een beperkt aantal hbo'ers en basispsychologen deelnemen. Hierbij is het belangrijk inzicht te geven in bepaalde voorwaarden voor deelname. Neem hiervoor en voor andere vragen contact op met de cursuscoördinator. 
  • Als je in opleiding bent tot klinisch psycholoog of psychotherapeut en je wilt je in het kader van de KP/PT-opleiding verdiepen in Schematherapie weet dan dat de vervolgcursus Schematherapie geen onderdeel uitmaakt van het KP/PT opleidingsprogramma. Wil je je graag verdiepen in Schematherapie en een cursus volgen die meetelt in het kader van jouw KP/PT-opleiding bij het RadboudCSW? Meld je dan aan voor de door de CRT erkende module Schemagerichte psychotherapie - verdieping uit het opleidingsprogramma van de KP/PT-opleiding. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  09 oktober 2024, 09:45
  Plaats
  Nijmegen
  Kosten
  € 1.235
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10%
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  09 oktober 2024, 09:45 - 16:45
  20 november 2024, 09:45 - 16:45
  27 november 2024, 09:45 - 16:45
  18 december 2024, 09:45 - 16:45
  Aantal bijeenkomsten
  4
  Docent(en)
  Eveline Timmermans

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  60
  Accreditatie
  FGzPt: 25 punten
  VGCt: 25 punten
  Register Schematherapie: 25 punten
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  Naast het bekijken van filmfragmenten en het bespreken van casuïstiek, is er veel aandacht voor praktische oefening in rollenspellen. De vervolgcursus Schematherapie bestaat uit 4 bijeenkomsten (zowel fysiek als online) van in totaal 25 uur. Naast het bijwonen van de bijeenkomsten ben je ongeveer 35 uur aan zelfstudie kwijt. In een online omgeving vind je alle artikelen, kennisclips en opdrachten om de stof zelfstandig eigen te maken. De totale studiebelasting bedraagt circa 60 uur. 

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Cover 25-uurs vervolgcursus Schematherapie

  Renée Driessen en Eveline Timmermans,

  Docent Eveline Timmermans is psychotherapeut bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Haar specialiteiten zijn cognitieve gedragstherapie, schematherapie, groepstherapie en de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. 

  Docent Renée Driessen is klinisch psycholoog i.o. en senior schematherapeut (VST/ISST). Ze is werkzaam bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. 

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1235,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven