Portret AMID covermodel
Portret AMID covermodel

Advanced master: AMID Young Professional

Deze unieke advanced masteropleiding koppelt jonge professionals aan organisaties met duurzaamheidsambities. Als startende, ambitieuze professional verwerf je zo de nieuwste kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen binnen organisaties te realiseren. 
 

  Algemeen

  Wat is AMID Young Professional?

  Het AMID Young Professional trainingsprogramma is een advanced masteropleiding waarin geselecteerde kandidaten een jaar lang vier dagen per week in een junior functie bij een organisatie werken. Je volgt gemiddeld een dag per week training aan de Radboud Universiteit. De inhoud van je onderwijs sluit nauw aan bij de actuele uitdagingen op het gebied van internationale ontwikkeling. Het programma start jaarlijks. De selectie van ambitieuze startende professionals en het koppelen aan organisaties met duurzaamheidsambities maakt onderdeel uit van het programma.

  AMID Young Professional is onderdeel van AMID, het trainingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Na afloop van deze advanced master: 

  • Heb je toegang gekregen tot frisse denkwijzen, best practices en state-of-the-art kennis over internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen;
  • Heb je toegang tot een breed, multidisciplinair en internationaal netwerk van overheidsinstanties, bedrijven, NGO's en kennisinstellingen met duurzaamheidsambities;
  • Heb je een vliegende start gemaakt voor een duurzame loopbaan in een competitieve sector;
  • Ontvang je een advanced masterdiploma. 

  Trainee worden?

  Ben jij:

  • Een ambitieuze starter met masterdiploma? 
  • Toegewijd aan het aanpakken van urgente en complexe mondiale uitdagingen?
  • Iemand die deel wil uitmaken van een internationale groep trainees met uiteenlopende achtergronden?
  • Iemand die graag investeert in het verwerven van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame wereld?

  Dan is AMID Young Professional echt iets voor jou.

  AMID biedt ook een cursus voor (senior) leidinggevenden en masterclasses aan. 

  Deze opleiding binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen op het gebied van internationale ontwikkeling en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden.Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  03 februari 2025, 09:30
  Plaats
  Hybrid (online and live on location n.t.b. in the Netherlands)
  Start in februari 2025
  Kosten
  € 1.150
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Engels
  Deadline inschrijving
  15 oktober 2024, 09:00

  Factsheet

  Type onderwijs
  Opleiding
  Niveau
  Beginner
  Studielast (ECTS)
  60
  Eindresultaat
  Diploma

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze opleiding? Of twijfel je of dat deze opleiding bij jou past? Neem contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de advanced master

  Het AMID Young Professional trainingsprogramma heeft een duur van een jaar, van februari tot februari. Het programma is een mix tussen academie en praktijk: Trainees werken vier dagen in de week bij een organisatie in het veld van duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking, daarnaast krijgen gemiddeld een dag in de week training in een internationale setting. 

  Het academische gedeelte van het programma bestaat uit vier modules, die elk worden afgesloten met een opdracht. Tijdens de modules volgen trainees op vrijdag online colleges van experts, samen met trainees uit onder meer Nederland en Kenia. Een keer per module komen de trainees samen voor een tweedaagse training op locatie (in Nederland/Kenia, afhankelijk van waar zij wonen). Naast kennis over het veld, besteden we gedurende het programma ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching.

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van dit traineeship. We verwijzen je hiervoor door naar een externe website. 

  Vraag brochure aan

  Brochurecover AMID Young Professional

  Sara Kinsbergen

  Prof. dr. Sara Kinsbergen is hoofdopleider van AMID Young Professional. Daarnaast is ze hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Deze bijzondere leeropdracht is een samenwerking tussen het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, de afdeling Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (CAOS) en Stichting Wilde Ganzen. Als onderzoeker is ze gefascineerd door kleinschalige vrijwillige ontwikkelingsorganisaties geïnitieerd door mensen in het globale noorden, bekend als Private Development Initiatives (PDI's). Sinds 2008 bestudeert ze onder andere de identiteit, de samenwerkingsverbanden, de ontwikkelingsinterventies en de coming-of-age van deze organisaties in verschillende Europese landen en in de landen waar ze actief zijn in het mondiale zuiden. Voor haar onderzoek werkt ze samen met verschillende maatschappelijke organisaties in Nederland en in landen in het Zuiden. Sara is lid van de commissie ontwikkelingssamenwerking van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

  Portret Sara Kinsbergen

  Door deel te nemen aan AMID Young Professional krijgen organisaties toegang tot een pool van zeer getalenteerde, jonge afgestudeerden met de ambitie om te leren bij te dragen aan de realisatie van de SDG's. Ik geloof in de kracht van een internationale leeromgeving, waarin trainees met verschillende achtergronden, werkzaam in een grote diversiteit aan organisaties en functies, samen leren en werken."

  Docenten

  Dr. Zunera Rana en dr. Herbert Nyukuri Wamalwa zijn docenten bij AMID Young Professional en verantwoordelijk voor de planning en kwaliteitscontrole van de inhoud van het programma. 

  Dr. Zunera Rana heeft gewerkt als consultant voor verschillende ontwikkelingsorganisaties in Pakistan, waaronder USAID, WWF-Pakistan en het armoedebestrijdingsfonds van de Wereldbank. Ze studeerde Economie en Financiën in Duitsland en in 2021 verdedigde ze haar proefschrift over fungibiliteit van hulp en de effectiviteit van ontwikkelingshulp. Sinds 2014 werkt ze als onderzoeks- en onderwijsassistent aan de Rijn-Waal Hogeschool in Duitsland, waar ze zich concentreert op de thema's internationale ontwikkeling, macro-economie en econometrie. 

  Dr. Herbert Nyukuri Wamalwa is werkzaam als onderzoeker bij het Institute for Development Studies van University of Nairobi. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is hoe bedrijven in ontwikkelingslanden hun expertise opbouwen in hun zoektocht naar innovatie en succes. Hij heeft deelgenomen aan verschillende onderzoeksprojecten bij IDS. Momenteel maakt hij deel uit van twee projecten. Het eerste onderzoekt hoe sociaal ondernemers leren om hun capaciteiten op te bouwen in Oost-Afrika, gefinancierd door IKEA, terwijl het tweede kijkt naar de governance van elektronisch afval op zonne-energie in Kenia, gefinancierd door DANIDA. 

  Daarnaast zijn onder meer prof. Paul Kamau, prof. dr. Dirk-Jan Koch, Herman Brouwer, dr. Hayley Swedlund en dr. Oscar Meywa Otele als docenten betrokken. 

  Kosten en salaris

  Het collegegeld voor het AMID Young Professional traineeship wordt voor een groot gedeelte door je werkgever betaald. Je betaalt zelf ook een gedeelte van de tuition fee. De bijdrage in 2025 voor trainees die in Nederland of omliggende landen deelnemen is € 1150 (prijsdatum juni 2024). Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging. Als trainee ontvang je een salaris in lijn met een juniorfunctie en deelname aan het programma en reiskosten voor werk en trainingsdagen.

  Inschrijving

  De inschrijving voor selectie voor het traineeship opent op 1 juli, 12:00 uur en sluit op 15 oktober, 09:00 uur. Voor de inschrijving heb je een aantal documenten nodig, zoals een diploma en cijferlijst. Daarnaast vragen we je om een videopitch op te nemen (instructies vind je t.z.t. in het inschrijfformulier). 

  Inschrijfgeld

  Je betaalt € 75 inschrijfgeld als je je aanmeldt als kandidaat in Nederland/omliggende landen. De registratie is geldig voor twee selectiepogingen. 
  Let op: als je geplaatst wordt bij een van onze partnerorganisaties in het programma, worden je inschrijfkosten kwijtgescholden van je collegegeld.

  Selectieprocedure

  De selectie wordt uitgevoerd door de talentmanagers van het AMID-team. De selectiecommissie streeft ernaar een diverse groep aan gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten te selecteren, en doet dit door alle sollicitaties met elkaar te vergelijken aan de hand van selectiecriteria die betrekking hebben op interesses, kennis, vaardigheden en ervaring. 

  Selectiecriteria trainees

  • Minimaal een masterdiploma. De masteropleiding heeft een link met duurzame ontwikkeling of internationale samenwerking;
  • De master's thesis is afgerond met minimaal een 8. Buitenlandse kandidaten moeten de website van het Nuffic raadplegen voor diploma-erkenning;
  • Kennis hebben van en aantoonbare affiniteit hebben met internationale samenwerking en mondiale ontwikkeling; 
  • Werkervaring (bijv. stage, afstudeeronderzoek) in een internationale en/of cultureel diverse setting (denk aan ontwikkelingslanden, landen in transitie, internationale organisaties). De minimale eis is drie maanden ervaring, maar bij voorkeur zes maanden of meer. 
  • Uitstekende actieve kennis van het Engels. Werkkennis van andere talen (bijv. Frans, Spaans, Arabisch) zijn een duidelijk voordeel. Voor sommige organisaties is actieve kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift vereist;
  • Een open en flexibele houding, de bereidheid om te leren en het vermogen tot kritische zelfreflectie zijn pluspunten die hoog worden gewaardeerd in het selectieproces;
  • Buitenlandse studenten die in Nederland willen deelnemen moeten aan het begin van het AMID-jaar in het bezit zijn van een tewerkstellingsvergunning en een visum om het hele jaar 2025 en de eerste maand van 2026 in Nederland te kunnen werken en wonen. AMID bemiddelt niet bij het aanvragen van de werkvergunning en het visum. Kijk op de website van de IND voor meer informatie, ook om te zien of je in aanmerking komt voor een 'oriëntatiejaar'.

  Als je niet (volledig) aan deze criteria voldoet, maar ervan overtuigd bent dat je eruit springt als kandidaat vanwege andere vaardigheden, ervaringen, achtergrond of je vermogen om snel te leren, onderbouw dit dan in je sollicitatie. 

  Mocht je twijfels hebben of AMID Young Professional bij je past, neem dan contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of dit programma bij jou past.