Senior professionals werken samen
Senior professionals werken samen

AMID Leiderschapsprogramma

Ben je senior professional of beleidsmaker werkzaam in internationale (ontwikkelings)samenwerking en wil je met jouw organisatie bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Dit programma geeft jou hiervoor de juiste handvatten.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Tijdens 8 bijeenkomsten leer je hoe je de impact van jouw organisatie in de wereld van ontwikkelingssamenwerking kan vergroten. Samen met andere senior professionals en beleidsmakers richt je je op het vergroten van kennis en vaardigheden rond duurzame ontwikkeling. Ook is er ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling als leider. 

  Het AMID Leidersschapsprogramma is onderdeel van AMID, het trainingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Na afloop van deze cursus: 

  • Heb je geleerd je organisatie te bewegen van lineair denken naar meer adaptief programmeren. Je weet hoe internationale ontwikkelingsinspanningen onbedoelde effecten hebben en hoe je die van je eigen organisatie kunt opsporen door belangrijke inzichten uit het complexiteitsdenken toe te passen. Je leert dit onder meer door best practices van andere organisaties;
  • Beschik je over vaardigheden om jouw blinde vlekken (en die van je organisatie) op te sporen wat betreft de drijfveren (of blokkades) voor de ontwikkelingsimpact van je organisatie. Je weet hoe je op een productieve manier van mening kan verschillen met donoren en investeerders. Je hebt ook tools verworven om een veilige werkomgeving te creëren (in een multiculturele omgeving) voor je medewerkers, waar ze beloond worden voor out of the box denken;
  • Is je moed en creativiteit in het omgaan met weerstand van je bestuur tegen een meer open leercultuur vergroot;
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Iets voor jou?

  Ben jij bijvoorbeeld:

  • Manager, leider, strateeg, M&E-specialist of business developer bij een hulporganisatie, donor, NGO, adviesbureau, filantropische organisatie of denktank; 
  • Directeur, bestuurslid of lid van het managementteam;
  • Een professional met minstens 10 jaar ervaring in ontwikkelingssamenwerking;
  • Een alumnus van de AMID Masterclasses of het AMID Young Professional programma?

  Dan is het AMID Leiderschapsprogramma echt iets voor jou.

  AMID biedt ook een masteropleiding voor startende professionals en masterclasses aan. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  10 september 2024
  Plaats
  Utrecht/Nijmegen/Online
  Kosten
  € 2.750
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10%
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  10 september 2024, 14:30 - 17:00
  24 september 2024, 15:30 - 17:00
  08 oktober 2024, 14:30 - 17:00
  22 oktober 2024, 15:30 - 17:00
  05 november 2024, 14:30 - 17:00
  19 november 2024, 15:30 - 17:00
  03 december 2024, 15:30 - 17:00
  17 december 2024, 14:30 - 17:00
  Aantal bijeenkomsten
  8

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Niveau
  Gevorderd
  Studie uren
  36
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  Het AMID Leiderschapsprogramma bestaat uit 4 online bijeenkomsten van 1,5 uur en 4 fysieke workshops in Utrecht/Nijmegen van 2,5 uur. Deelnemers buiten Nederland kunnen online deelnemen aan de fysieke workshops.

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Brochure AMID Leadership Programme

  Prof. dr. Dirk-Jan Koch

  Docent Dirk-Jan Koch (1980) is bijzonder hoogleraar Internationale Handel & Ontwikkelingssamenwerking. Hij promoveerde (cum laude) aan de Radboud Universiteit in 2009 en richtte zich op geografische keuzes van internationale ontwikkelings-NGO's. Hij verbleef in de Democratische Republiek Congo en in Kenia, waar hij onder andere werkte als regionaal directeur bij Search for Common Ground, als hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Kinshasa en als diplomaat van Nederland.

  Portret Dirk-Jan Koch

  Wat mij opviel is dat er wel AMID programma's zijn voor junior professionals in de internationale ontwikkelingssector, en ook voor zij-instromers, maar niet voor executives, managers, leiders en strategen in deze sector. Voor hen hebben we een gloednieuw programma ontwikkeld dat zich richt op hun behoeften. Ik ben erg enthousiast over het programma omdat het de eerste in zijn soort is in Nederland. Deelnemers zullen zeker veel leren, vooral van elkaar.

  Willem Elbers

  Docent Willem Elbers is hij plaatsvervangend hoofdopleider van AMID Young Professional. Hij zet zich in om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk op het gebied van internationale samenwerking en werkt samen met verschillende organisaties. Hij is ervan overtuigd dat kennis de basis is voor verbetering en innovatie in internationale samenwerking.

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 2750,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij ou past.

  Inschrijven